Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ramazan Bayramı ne zaman? 2016 Ramazan Bayramı hangi gün kutlanacak?

        İki büyük bayramdan biri olan Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından tatil planı için hazırlık yapan vatandaşlar, Ramazan Bayramı'nın ne zamana denk geldiğini araştırmaya başladı. Peki 2016 Ramazan Bayramı ne zaman? İşte Ramazan Bayramı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

        RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

        Müslümanların iki büyük bayramından biri olan Ramazan Bayramı, Ramazan ayında tutulan bir aylık orucun bitiminde Şevval ayının ilk üç günü kutlanmaktadır. Halk ağzında 'Şeker Bayramı' olarak nitelendirilen Ramazan Bayramı, 4 Temmuz 2016 Pazartesi Arefe gününün akabinde 5 Temmuz Salı (1.GÜN), 6 Temmuz Çarşamba (2.GÜN), 7 Temmuz Perşembe (3.GÜN) olarak kutlanacak.

        FITIR SADAKASI (FİTRE) NEDİR?

        Fıtr sözlükte “Orucu açmak”, fitre de “Yaratılış” anlamına gelir. Buna “Fıtır sadakası” denir ki, fıtrat sadakası, yani sevap için verilen yaratılış atıyyesi demektir. Dini bir terim olarak şöyle tanımlanır: Ramazan Bayramı’na yetişen ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların kendileri ve velâyetleri altındaki kişiler için yerine getirmekle yükümlü bulundukları mâlî bir ibadettir.

        Fıtır sadakası, Ramazan orucunun farz kılındığı hicretin 2. yılı Şaban ayında, zekâttan önce meşru kılınmıştır. Bu bir yardımlaşma olup, orucun kabulüne, ölüm sırasındaki sıkıntılardan ve kabir azabından kurtuluşa bir vesiledir. Yoksulların ihtiyaçlarını gidermeye ve onların da bayram sevincine katılmalarına bir yardımdır.

        Fitre hadis deliline dayanır. İlgili hadisler aynı zamanda onun uygulama şartlarını da belirler.

        HER KESEYE UYGUN BAYRAM TATİLİ VAR

        Bu yıl yurtdışı turizmde yaşanan ciddi düşüş nedeniyle Akdeniz ve Ege sahillerindeki tesislerin fiyatları geriledi. Türk tatilciler 5 yıldızlı otellerde geceliği 100 liradan 1500 liraya kadar tatil imkanı bulabilecek. Bayramda ünlülerin en çok sahne alacağı ve tatilcilerin en çok talep gösterdiği il ise Antalya oldu.

        Bakanlar Kurulu tarafından 9 gün olarak ilan edilen Ramazan Bayramı tatilinin yaz dönemine denk gelmesi nedeniyle otellerde ünlü sanatçıların sahne alacağı konser organizasyonları, geçen yıllara göre daha düşük sayıda olacak. Bu Ramazan Bayramı'nda Antalya'da sadece 5 otelde ünlü isimler sahne alacak.

        EN ÇOK TALEP ANTALYA'YA

        FİYATLAR YÜZDE 30 DÜŞTÜ

        Kemer Otelcileri ve İşletmecileri Birliği (KETOB) Başkan Yardımcısı Şener Gürler, "Rusya krizi ve daralan Avrupa pazarının olumsuz etkisini yaşıyoruz. Kemer'deki otellerin boş kalması, hatta kapasitesinin çok altında gerçekleşen doluluk oranı yatırımcıları ve işletmecileri zor durumda bıraktı. Ramazan tatilinin 9 gün olması kısa süreli de olsa biraz ilgi yaratacaktır. Fiyatların geçen yıla oranla yüzde 30-35 düşmesine rağmen bu talebi memnuniyetle karşılamaktayız" dedi.

        Başkan Yardımcısı Gürler, hükümetin geçen aylarda açıkladığı turizm destek paketinin genişletilerek konaklama sektörü ve bütün esnafın yararlanacağı şekilde genişletilmesini talep etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ