Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        HT CUMARTESİ / Selin ÖZAVCI

        KONSER/PARTİ

        20.08.2016

        ■ Electropol Festival elektronik müzik dinleyicisi öğlen 14.00 itibarıyla Lifepark’ta buluşuyor... Dünyaca ünlü DJ’ler ile 2 ayrı sahnede boy gösterecek. Orman içinde muhteşem bir atmosfer ve pek çok sürprize hazır olun. Line-up’taki isimlerden bazıları; DVBBS, Andrew Rayel, BeeGee, Franky Rizardo, Quintino, Little Boots, Teenage Mutants, Mat.Joe, Procombo...

        ■ Rock müziğin sevilen ismi Şebnem Ferah, 21.00 itibarıyla Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde.

        ■ Son dönemde alternatif rock müziğin öne çıkan isimlerinden Kalben, 22.00’de Mask Live Music Club’ta.

        ■ Arabesk eserleri rock altyapılarla miksleyen İstanbul Arabesque Project, 22.00’de Dorock XL’de olacak.

        ■ Dans pistine çağıran Oceanvs Orientalis, 18.30’da Babylon Kilyos’ta DJ setinin başına geçecek.

        ■ Yada Beach Club, ünlü prodüktör ve söz yazarı Nino Varon ile tadına doyulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak. Gece 20.30’da başlayacak.

        ■ Rock müziğin başarılı isimlerinden Feridun Düzağaç, 22.30’da KadıköySahne’de.

        ■ Latin kökenli müziğin Türkiye’deki ünlü yorumcusu Ayhan Sicimoğlu, 20.30 itibarıyla Akasya Kültür Sanat sahnesinde.

        ■ Cem Adrian, saat 19.30’da Trump Cadde’de.

        BODRUM

        ■ 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali açılış konserini bu akşam saat 21.00’de İdil Biret verecek. Ünlü piyano sanatçısına Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

        ■ Bodrum Antik Tiyatro sahnesi saat 21.00 itibarıyla Kardeş Türküler ile Candan Erçetin’in Boğaz’ı Geçen Şarkılar konserine ev sahipliği yapacak. ■ Popçu Berkay, saat 17.00 itibarıyla X Beach’te sahnede olacak.

        ÇEŞME

        ■ Sibel Can, sevilen şarkılarıyla saat 21.00’de Çeşme Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde.

        ■ Fly-Inn Beach’te bugün disko ve funk esintili house müzik yorumlarıyla ünlü Superlover set başında.

        KUŞADASI

        ■ Leman Sam, 22.30 itibarıyla Kuşadası Sess sahnesinde.

        ■ Ceylan Ertem, 21.00 itibarıyla Kuşadası AVM Amfitiyatro’da bir konser verecek.

        ANTALYA

        ■ Nazlı Mengi, 22.00 itibarıyla Timezone by Hudson sahnesinde.

        ■ Pop müziğin başarılı ismi Demet Akalın, 21.30 itibarıyla Adam & Eve Hotels’te bir konser verecek.

        21.08.2016

        ■ Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, 21.00 itibarıyla Volkan Konak konserine ev sahipliği yapacak.

        BODRUM

        ■ Vladimir Ashkenazy şefliğindeki Londra Oda Orkestrası piyanist Daniel Kharitonov ve trompetçi Lucienne R. Vary ile birlikte 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali kapsamında saat 21.00’de D-Marin Turgutreis’te sahnede olacak.

        22.08.2016

        ■ ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu saat 21.00 itibarıyla Şevval Sam ve Kurtalan Ekspres’in ‘Göğe Selam’ konserine ev sahipliği yapacak.

        BODRUM

        ■ 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali kapsamında Fazıl Say ve Genç Yıldızlar etkinliği saat 21.30’da Bodrum Kalesi’nde gerçekleştirilecek. Fazıl Say’a viyolonselde Dorukhan Doruk, kemanda Berfin Aksu, piyanoda Iraz Yıldız, basta Uğur Okay eşlik edecek; mezzosopranolar Seda Taşpınar ve Gülcan Burcu Değirmenci de sahnede olacak.

        ■ Türkiye ve Türk izleyicilerle olan gönül bağını her fırsatta dile getiren İspanyol diva Monica Molina, 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali kapsamında 21.00’de D-Marin Turgutreis’te.

        23.08.2016

        ■ Ajda Pekkan, Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde.

        ■ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu, saat 21.00 itibarıyla popüler müziğin sevilen sesi Levent Yüksel konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Feridun Düzağaç, saat 20.30 itibarıyla Akasya Kültür Sanat sahnesinde.

        İZMİR

        ■ Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, 21.00 itibarıyla Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu sahnesinde.

        24.08.2016

        ■ Müzik Boğaz’dan Gelir Teknesi, 21.00 itibarıyla Adamlar konserini ağırlayacak.

        ■ Mask Live Music Club’ın 22.00 itibarıyla konuğu Dilek olacak.

        BALIKESİR

        ■ Yılın heyecanla beklenen, rock müzik dinleyicisine 5 gün sürecek bir müzik ziyafeti yaşatacak Zeytinli Rock Festivali başlıyor. Saat 12.00 itibarıyla Zeytinli Dalyan Sahili’ni büyük bir rock tatili kasabasına dönüştürecek. Programın bu gününde yer alan isimler: Selda Bağcan & Boom Pam, Büyük Ev Ablukada, Moğollar, Bülent Ortaçgil, İskender Paydaş & Ünlü Kurtalan Ekspres ve Flört.

        BODRUM

        ■ Fazıl Say, ‘Nazım Oratoryosu’ ile saat 21.00 itibarıyla D-Marin Turgutreis sahnesinde olacak. Şef İbrahim Yazıcı, anlatıcı solist Genco Erkal; solist Serenad Bağcan ve Arda Aktar ile Nazım Hikmet Korosu, Bilkent Senfoni Orkestrası ile solistleri İdil Bursa, Gökçe Çatakoğlu, Çetin Özen de sahnede olacak.

        25.08.2016

        ■ ‘Barış Kokan Şarkılar’la Kardeş Türküler, saat 21.00’de Kınalıada Su Sporları Kulübü’nde bir konser verecek.

        ■ Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında saat 21.00’de Murat Boz konserine ev sahipliği yapacak.

        BALIKESİR

        ■ Zeytinli Rock Festivali’nde bugün saat 12.00 itibarıyla konserler başlayacak. Duman, Teoman, Manga, Ceylan Ertem, Gece, The Ringo Jets ve Fethi Okutan sahnede.

        İZMİR ■ Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nun saat 21.00 itibarıyla konukları Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu olacak.

        BODRUM

        ■ Viyolonsel sanatçısı Gautier Capuçon ile Zürih Tonhalle Orkestrası, saat 21.00’de D-Marin Turgutreis’te sahnede olacak. Şef Lionel Bringuier. 26.08.2016

        ■ Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, saat 21.00 itibarıyla Chico & The Gypsies konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Murat Meriç (a.k.a. PopDedik) ile Eski 45’likler gecesi saat 21.00 itibarıyla Müzik Boğaz’dan Gelir Teknesi’nde olacak...

        ■ Gaye Su Akyol, 22.00 itibarıyla Dorock XL sahnesinde.

        BALIKESİR

        ■ Zeytinli Rock Festivali’nde bugün sahnede Athena, Feridun Düzağaç, Cem Adrian, Zakkum, Baba Zula, Adamlar, Deniz Tekin olacak.

        ÇEŞME

        ■ Ünlü ses Lara Fabian, 21.00 itibarıyla Çeşme Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde. Fabian’a Razorblade şarkısında düet yaptığı Natalia da eşlik edecek.

        BODRUM

        ■ 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali kapsamında D-Marin Turgutreis sahnesi, saat 21.00’de Zürih Tonhalle Orkestrası ile kemancı Patricia Kopatchinskaja konserine ev sahipliği yapacak.

        YEME İÇME

        ■ Social Sports Pub & Kitchen yeni tatlar arayanlar için farklı bir konsept ile hizmet veriyor. Mekânda kahvaltı edebilir, her öğlen farklı çıkan set mönüsünü tadabilir, özel reçetelerle hazırlanan burger ve makarna çeşitlerini deneyimleyebilirsiniz. Çeşit bol nachos, şnitzel, sosis, fish&chips, tavuk kanatları ve iddialı salata seçenekleri...

        ■ Teşvikiye’nin yenisi Moro’nun hedefi, mahalle kültürünü İspanyol tapas’ları ile bir araya getirmek. Moro’nun mönüsünde birbirinden özel tapas’lar var; Salmorejo Pintxos, Guacomole Pintxos, Branzino Brandada Pintxos...

        VİZYON

        ‘Kralın Kılıcı’na itaat edin!

        Takeshi Nozue’nin yönetip Aaron Paul, Neil Newbon, Sean Bean ve Lena Headey’in rol aldığı Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV’te, Lucis Krallığı’nı Niflheim İmparatorluğu tehdit eder. Büyü gücüyle donatılmış Nyx ve seçilmiş askerlerden oluşan Kingsglaive Birliği vardır. Bu birlik Kral Regis’i ne pahasına olursa olsun korumakla görevlendirilir.

        ‘Yüce Adalet’ arayışı

        Başrolünde Keanu Reeves’in rol aldığı Yüce Adalet, bir cinayet zanlısının savunmasını alan avukatın adalet arayışını ve şüpheli durumları aydınlığa çıkarışının hikâyesini anlatıyor.

        Herkese ‘Bol Şans’

        Gökhan Yılmaz’ın yönetip Selim Gülgören, Burçin Abdullah, Emir Benderlioğlu ve Sarp Bozkurt’un rol aldığı Bol Şans’ta Deniz, İstanbul’da bar şarkıcılığı yapar. Babası ölünce köyüne gider ve babasının işlettiği açık hava sinemasını almak ister.

        Tehlike: ‘Viral’

        Emma ve kız kardeşi Stacey’nin yaşadıkları kasabayı tehlikeli bir virüs etkisi altına alır... Stacey de virüsü kapmıştır ve Emma, kız kardeşini korumak ile kendini kurtarmak arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ Kadıköy sokaklarının rengârenk duvar resimleriyle süslendiği Mural İstanbul Festivali 5. yılına girdi. 2012’de Yeldeğirmeni’nde başlayan festivale şimdiye kadar yerli yabancı birçok mural sanatçısı katıldı. Boş bina cephelerine yapılan resimlerle Kadıköy’ün sokakları açık hava sergi salonu haline dönüştü ve 25’ten fazla bina cephesi sanatçılar tarafından özgün çalışmalarla renklendirildi. Bu yıl 7 Eylül’e dek sürecek sokak sanatı festivalinde Arjantin, Buenos Aires’ten gelen Chu, İstanbullu sanatçılar Ares, Lakormis, Tabone ve Eskişehir’den The Writer Material önceden belirlenmiş mahallelerde çalışmalarını yapacaklar.

        ■ Sinop’ta bir ilke imza atan Uluslararası Sinopale Film Festivali, çağdaş sinema sanatının seçkin örneklerini Sinop halkıyla buluşturacak. 21-28 Ağustos arasında Hal Sinop Buluşma Merkezi’nde gerçekleştirilecek festivalde ayrıca Almanya, Fransa, Kosova ve Arjantin sinemasından kısa ve uzun metrajlı filmlere yer verilecek.

        ■ Fototiyatro ve İletişim Atölyesi’nin kayıtları başladı. Deniz Kurtuluş’un atölyesindeki dersler eylülün ikinci haftası başlayacak. Kayıtlar 30 Ağustos’a kadar infodenizistanbul@gmail.com adresinden yapılabilecek.

        ■ Yerli isimler sahneden inmiyor. Rock Off’un bu yıl ilk kez yerlisini yapıyor, ismi de ona göre uyarlandı; Rock Off 2016 Yerli. 1 Ekim’de Volkswagen Arena’da gerçekleşecek etkinlikte sahne alacak isimler Duman, Ceylan Ertem, Pinhani, Adamlar, Sahte Rakı. Ajandanıza ona göre bakın!

        SAHNE/ PERFORMANS

        ■ Kumbaracı50’nin Yalınayak Müzikhol oyunu, 29 Ağustos akşamı saat 21.00’de UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde izleyici karşısında olacak. Dönüşen kentler nedeniyle yersiz kalmış bir müzikholün çalışanları Patron ve Dişsiz Nene’nin hazırladığı bir gösteriyle İstanbul’un sahnelerini dolaşmasını konu alıyor.

        SERGİ

        ■ Genç sanatçı ve tasarımcıları desteklemek amacıyla kurulan Armaggan Art & Design Gallery’de Doğanın Renkleri adlı karma resim sergisi 8 Eylül’de açılıyor. DATU Kültürel Miras ve Doğal Boya Laboratuvarı’nın resim sergisi için ürettiği, hiçbir kimyasal içermeyen doğal boyalarla ortaya konulan eserler kasım ayına kadar görülebilecek. Seçkinin sanatçıları Sıla Gür, Nilüfer Tokay, Aysun Bozuklu, Nilgün Sabar, Betül Cankara, Şevket Arık, Sinem Kaya, Güneş Özmen, Neşe Çoğal, Hüseyin Rüstemoğlu, Doruk Pireci, İrem Çamlıca ve Desen Halıçınarlı.

        ■ Dünyanın azalan su kaynaklarına dikkat çekmek için düzenlenen Su Dünyanın Her Karesinde fotoğraf yarışmasının başvuruları devam ediyor. ‘Suyun Yolculuğu’ temasıyla düzenlenen uluslararası yarışmaya, amatör veya profesyonel tüm fotoğrafçılar katılabiliyor. Wilo 5. Uluslararası Yarışmaya başvurular 10 Eylül’de sona erecek. ■ Fotoğrafçı ve gezgin Oğuz Tan’ın İstanbul’dan Tayland’a yaptığı 16 bin kilometrelik bisiklet yolcuğunda çektiği fotoğraflardan oluşan sergisi Oğuz Gidiyor, Zapata Moda’da açıldı. İşini bırakıp 2013’te bisikletiyle yola koyulan Tan, 2 yıl boyunca İran’dan Hindistan’a, Himalaya’dan Tayland’a pedal çevirdi. Bu geniş arşivi 27 Eylül’e kadar görebilirsiniz.

        ■ Süleymanpaşa Belediyesi Bisanthe Uluslararası 3. Plastik Sanatlar Çalıştayı, 19-27 Ağustos tarihlerinde Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek. 22 sanatçının katılımıyla düzenlenecek organizasyonda ortaya çıkacak sanat eserleri çalıştay sonunda tarihi belediye binasında sergilenecek.

        ■ Doğa kazalarında ya da doğal afetlerde başı dertte olanlara en kısa sürede ulaşmak amacıyla 1996’da kurulan AKUT’un hayat kurtarmayla dolu 20 yılının özetlendiği sergi, Le Meridien İstanbul Etiler Otel’de açıldı. Türkiye’nin AKUT’u 20 Yaşında fotoğraf sergisi bir ay boyunca görülebilir. Su Dünyanın Her Karesinde

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ