Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Harp Okulu birincisi Ermenice biliyor

        Kara Harp Okulu’nun 161. dönem mezuniyet töreni dün gerçekleştirildi. 17’si kadın, 16’sı yabancı olmak üzere toplam 576 teğmenin diploma aldığı törene, Ergenekon davasının sanıklarından olan Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Saldıray Berk damgasını vurdu. Piyade Teğmen Alper Karakay ile Personel Teğmen Tuğba Gürsoy’un diplomalarını veren Berk, töreni izleyenlerden büyük alkış aldı. Cumhurbaşkanı Gül de, diploma vermek için tören alanından geçerken kendisini selamlayan Berk’i alkışladı.

        GÜL’ÜN HEMŞERİSİ

        Cumhurbaşkanı Gül, Kara Harp Okulu’nun 161. dönem birincisi, Kayserili hemşerisi Piyade Teğmen İbrahim Erdem’e diploma verdi. İngilizce ve Ermenice bilen 22 yaşındaki Teğmen Erdem, “Bize verilecek her göreve hazırız. En büyük rehberimiz Atatürk’ün ilke ve devrimleri olacaktır” dedi.

        Gül’ün bir diğer hemşerisi, dönem 3’üncüsü Piyade Teğmen Halit Kılıf da diplomasını Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner’den aldı. Bu yıl Kara Harp Okulu Komutanlığı’na atanan Tümgeneral Ferit Güler yeni mezun teğmenlere, “Subayın bir omzunda onur diğer omzunda sorumluluk vardır. Teknolojiyi takip edin. Kendinizi devamlı yenileyin” dedi.

        Enis YILDIRIM/ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ