Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Köşke Jaguar'la giden öğrenci

        Cumhurbaşkanı’nın öğrencilerle buluştuğu önceki günkü yemek için Çankaya Köşkü’ne Jaguar’ı ile giden Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alper Yasin Altınel, Habertürk’e konuştu. Altınel, “Jaguar’ım var diye utanacak değilim” dedi.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde öğrenci temsilcilerine verdiği yemeğe Jaguar marka otomobili ile giden Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alper Yasin Altınel, “Jaguar’ım var diye başkalaştırmanın, ötekileştirmenin anlamı yok” dedi.

        Artan öğrenci eylemlerinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, çeşitli üniversitelerden Öğrenci Konseyi temsilcisi 11 genci önceki gün ‘Çankaya Sofrası’nda ağırladı. Öğrenciler ulaşım fiyatlarının pahalılığından, bursların azlığından yakınırken Köşk’e Jaguar’ı ile çıktığı söylenen Bilkent Üniversitesi öğrencisi Alper Yasin Altınel gündeme oturdu.

        ‘LİBERAL DEMOKRATIM’

        HABERTÜRK’e konuşan Altınel, Bilkent Siyaset Bilimi 4. sınıf öğrencisi ve 2 yıldır Öğrenci Konseyi Başkanlığı yapıyor. Kütahyalı bir doktorun oğlu olan Altınel, iddiaların aksine Köşk’e Jaguar marka aracıyla gitmediğini, arabasını ‘basına malzeme olmamak için’ Köşk’ün yakınında bir yere park edip taksiyle devam ettiğini anlattı. Kendisini ‘liberal demokrat’ olarak tanımlayan Altınel şunları söyledi:

        UTANACAK DEĞİLİM:

        Jaguar X-Type arabam var, gizleyecek değilim. Şu an fiyatı yaklaşık 16 bin Euro. Bundan utanacak değilim. Ancak ben mütevazılığı bilirim. Kimse unutmasın ki biz de öğrenciyiz, cebimizdeki paranın hesabını bilmek zorundayız. Üniversitemizde 1.50 TL’den satılan çayın 50 kuruştan satılması için çaba harcadık ve bunu başardık. Beni bindiğim arabaya göre değil, yaptıklarıma ve savunduklarıma göre değerlendirsinler.

        AĞANIN KAHVEHANESİ DEĞİL:

        Bizim için ‘seçilmiş öğrenciler’, ‘Ayarlanmış öğrenciler’ denildi. Biz oraya cebimizdeki paraya bakılarak oturtulmadık. Seçilerek gelen öğrenciler olarak oturduk. Sonuçta orası Ahmet Ağa’nın kahvehanesi değil, Çankaya Köşkü. Okulu bitirdikten sonra siyasetle ilgilenmeyi düşünüyorum. Türkiye’nin genç siyasetçilere ihtiyacı var.

        REFİKA KARABACAK - HT GAZETE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ