Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Her kadının adı Ayşe Paşalı

        İstanbul Üsküdar’da oturan Mustafa ve Arzu Odabaş’nın 23 yıllık evlilikleri, aile içi şiddet iddialarıyla 3 yıl önce karakol ve adliye koridorlarına taşındı. 2005 yılında eşi tarafından bıçaklanarak yaralanan 43 yaşındaki Arzu Odabaş, boşanma davası açtı. Ancak, 4 çocuk annesi kadın çocuklarını babasız büyütmemek için bir süre sonra bu davasından feragat etti. Bu bile, çift arasındaki kavgaları sonlandırmadı. 2007 yılında ise bu kez, Mustafa Odabaş, boşanma davası açtı. Eşi de, kocası hakkında silahla tehdit, hakaret ve şiddet iddialarıyla savcılığa şikâyetçi oldu.

        Turhan ARSLANOĞLU-AHT

        Mustafa Odabaş, 9 ay hapis cezası ile eşine yaklaşmama cezası aldı. Mahkeme hapis cezasını para cezasına çevirdi. Karşılıklı boşanma davaları süren çift, ayrı yaşamaya başladı. Ancak dün sabah saat 07.30 sıralarında çocuklarını okula bırakıp dönen kadının karşısına,Mustafa Odabaş çıktı. Odabaş, talihsiz kadını caddenin ortasında kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Katil zanlısının eşine 6 el ateş ettiği belirlendi. YakalananMustafa Odabaş, “Tesadüfen karşılaştık. Bana ‘Şerefsiz, Pez...’ diyerek hakaret etti. Ne olduğunu hatırlamıyorum” dedi. Arzu Odabaş’ın avukatı Neval Balan ise şunları söyledi: “Arzu Hanım’a babasının aldığı evin,Mustafa Odabaş kendi üzerine yapılmasını istiyordu. Arzu Hanım’ın babası üç yıl önce kayboldu. Bu olayla ilgili de eşinden şikâyetçi oldu. Ancak sonuç çıkmamıştı” dedi. Arzu Odabaş’ın ağabeyi Ümit Terzi ise, “Böyle adalet olmaz. Kardeşimdört yıldır boşanmaya çalışıyordu, bir türlümahkeme boşamadı” diye isyan etti.

        ARZU DA KATLEDİLMİŞTİ

        9 Şubat’ta da Ümraniye’de Arzu Yıldırım(33), birlikte yaşadığıMustafaMetin Ç. tarafından sokak ortasında 8 kurşunla öldürülmüştü. Arzu Yıldırım’ın, cinayetten iki gün önce tehdit edildiğini belirterek savcılığa başvurup “Başıma bir şey gelirse sorumlusu odur” diyerek korunma talebinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Metin Ç. ise intihar etmişti.

        Boşanma davası açan eşini öldürdü

        Adana’da Süleyman Karadağlı (51) kendisine boşanma davası açan eşi Semiha Karadağlı’yı (51) pompalı tüfekle öldürdü. İşçi emeklisi Süleyman Karadağlı, dün eve geldiğinde eşinin eşyalarını topladığını gördü. İddiaya göre, “Ne olur beni terk etme, gitme” diyerek engel olmaya çalıştığı eşinin gitmekte ısrar etmesi üzerine tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce Karadağlı, otomatik pompalı tüfeği alıp eşine doğru rastgele ateş etti. Vücudunun değişik yerlerinden yaralanan 4 çocuk annesi Semiha Karadağlı olay yerinde hayatını kaybetti.

        KENDİNİ İHBAR ETTİ

        Eşini öldürdükten sonra bir süre cesedin başında bekleyen Süleyman Karadağlı, 155 Polis İmdat hattını arayıp, “Karımı öldürdüm, gelin beni alın” diyerek kendini ihbar etti. Olay yerine gelen Cinayet Bürosu ekipleri, Karadağlı’yı suç aleti tüfekle teslimaldı.

        Özlem öğretmen ölümle pençeleşiyor

        Adanada’da, okul önünde eşi Vedat Yılmaz (46) tarafından boğazı kesilerek ağır yaralanan öğretmen Özlem Yılmaz’ın (44) sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Eşi Vedat Yılmaz ise dün tutuklanmıştı.

        Neşet KARADAĞ / AHT

        Öte yandan, görev yaptığı hastaneye giderken olayı görüp müdahale eden ve Özlem Yılmaz’ın hayatta kalmasını sağlayan Doç. Dr. Şule Akın şunları söyledi: “Müdahale ederken hastanemi de arayıp ambulans ve ekip istedim. Kanamayı durdurduk. Yaralının bilinci açıktı. Hastaneye gittiğimizde ortam hazırlanmıştı, hemen ameliyata alındı. Boyun bölgesinde büyük bir kesik vardı. Ellerinde ve vücudunun değişik yerlerinde de kesikler mevcuttu. Ameliyat sonrası inşallah Özlem öğretmen düzelir, birhayat kurtarmış oluruz.”

        Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ