Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Maliye'yi soymayı planlarken yakalandılar!

        Bülent CİVANOĞLU / BURSA (AHT)

        Bursa'da çaldıkları malları satıp, parasını kadınlara ve lüks araç kiralamaya harcayan hırsızlık çetesi üyeleri, vergi tahsilatının yapıldığı günün gecesi duvarını delerek maliye binasını soymayı planlarken polis tarafından yakalandı.

        Bursa'da onlarca hırsızlıktan kaydı bulunan çete polisin operasyonu sonucu çökertildi. Liderliğini Ergün Çelik'in yaptığı çete elemanları, iddiaya göre Bursa, Bilecik, Kütahya illerinde 38 işyeri ve eve girerek 170 bin lira değerinde elektronik eşya ve ziynet çaldılar. 6 ay boyunca çaldıkları malları satarak lüks içerisinde yaşayan çete üyeleri, paraları lüks oto kiralamaya ve kadınlara harcadılar. Şehrin lüks semtlerinde ev tutan çete üyeleri, komşu oldukları evleri de soyarak, çaldıklarını kiraladıkları evlerde saklandılar.

        Son olarak çete, Nilüfer ilçesinde bulunan vergi dairesini soymak için plan yaptı. Polisin kendilerini takip ettiğinden habersiz vergi ödemelerinin yapıldığı günün gecesi duvar delerek binaya girmeyi planlayan çete üyeleri, polisin operasyonu sonucu yakalandı. Çete lideri Ergün Çelik, Ferdi Atalay, Rasim Dovan, Adem Şimşek, Fatih Süleyman Korkut, Fatih Arı, Bilal Çelik, Battal Çelik, Sinan Hamsioğlu ve çalıntı malları satın alan 5 kişi gözaltına alınarak, "Çete kurmak, çete kapsamında hırsızlık yapmak ve çalıntı mal alıp satmak" suçundan adliyeye sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ