Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Dün söz dinliyorduk, bugün sözümüz dinleniyor"

        Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin itibarının sürekli arttığını belirterek, ''Dün söz dinleyen Türkiye, bugün sözü dinlenen Türkiye noktasına geldi'' dedi.

        Çelik, Bursa'nın İnegöl ilçesinde belediyenin yaptırdığı Alanyurt Yunus Emre Spor Kompleksinin açılış töreninde, hükümet olarak 8 yılda yurtiçi ve yurtdışında çok önemli projelere ve tesislere imza attıklarını söyledi.

        Geçen aylarda dünyanın 17. büyük ekonomisi olan Türkiye'nin bugün 16. sıraya yükseldiğinin altını çizen Çelik, ihracatta, istihdam edilen insan sayısında artış olduğunu belirtti.

        Türkiye'de ''küresel krizi deviren bir hükümetin bulunduğunu'' ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

        ''Yerel krizlerden dolayı koltuklarını bırakıp kaçan hükümetlerin yerine, küresel, dev, ülkeleri batıran, iflas ettiren krizleri deviren bir hükümet var. İçeride olduğu gibi dışarıda da itibarı her gün artan bir Türkiye var. Yalnız söz dinleyen değil, sözü dinlenen bir Türkiye var. Dün söz dinleyen Türkiye, bugün sözü dinlenen Türkiye noktasına geldi. Türkiye bir güven limanı, herkesin gelip sığındığı ve şemsiyesi altına girmeyi arzu ettiği bir güven limanı noktasına gelmiş bulunuyor. Bunlar kolay olmadı. 8-9 yıldır bu kadro, AK Parti kadroları gecesini gündüzüne kattı. Didik didik, ilçe ilçe, köy köy, Türkiye'nin her tarafında tüm eşitsizlikleri ortadan kaldıracak şekilde büyük mesailer harcandı. Tabii ki bu büyük kadronun önünde azimli, kararlı ve hedefine bir şeyi koyduğu zaman onu gerçekleştirmek için her türlü mücadeleyi canla başla, gücünü takatini esirgemeden ortaya koyan bir lideri var, bir başbakanı var. İşte onun öncülüğünde seferber olan bu kadrolar gerçekten bu muhteşem eserlerin gün güzüne çıkmasını sağladı.''

        Çelik, 12 Haziran'da seçimlerin yapılacağını, bu süreç içinde yapılan işlerin, eserlerin değil vaatlerin duyulacağını dile getirerek, söz konusu vaatlerin dikkatle dinlenilmesi gerektiğini vurguladı.

        ''Mazot 1,5 liraya inecekmiş ne güzel. AK Parti iktidarı olarak bizler 'Mazot 1,5 liraya insin' görüşüne karşı çıkar mıyız? Çıkmayız'' diyen Çelik, şöyle konuştu:

        ''(Efendim 2B arazilerinin sorununu çözeceğiz) diyorlar. Niye karşı çıkalım. Son derece güzel. 'Yoksula 600 lira maaş verelim' Ne güzel işte, verelim. Yani Recep Tayyip Erdoğan, bunlara karşı çıkacak bir lider midir? Milleti için var olan ve milletin arkasından alkışladığı, dualar yaptığı bu lider bunları milletimizden niye esirgesin. Ama şunu ifade edeyim, 8 sene önce tam takır vaziyette memleketi bırakıp kaçanlar hem milletin kaçırdıkları, milletin adeta kırmızı plaka taktıramadıkları... Bakın 8 sene, 9 sene sonra biz bu plakalarla Türkiye'nin dört bir yerinde geziyoruz. Ama dün, yani 8 yıl önce Kızılay'a milletvekili rozetiyle gidemiyorlardı. Değil bu plakaları takmak, milletvekili rozeti takamıyorlardı ve bu anlayıştaki, bu zihniyetteki iktidarlar, Türkiye'nin bütçesini gerçekten boşalttılar. Şimdi vadedenlere sesleniyorum. Vaat kolay ama dün bütçe sıfırdı. Bugün bütçede 90 milyar dolar para var. Be adam sen mi biriktirdin ki sen harcıyorsun. Kim biriktirdi bunu?''

        Çelik, hükümet olarak yatırımları planlı, programlı, hesaplı, kitaplı iş yaptıklarını ve milletin de bunun farkında olduğunu ifade ederek, onun için vatandaşın desteğinin artarak sürdüğünü söyledi.

        ''GİTGİDE AÇIK, ŞEFFAF, DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE''

        Bir grubun vaatlerle seçim sürecini geçirmeye çalıştığını, diğer grubun da seçim barajıyla meşgul olduğunu belirten Çelik, şöyle dedi:

        ''Bazen 11 oluyor, bazen 12 oluyor, bazen 10 oluyor. O, bin bir sıkıntıyla uğraşan başka bir muhalefet. Bir parti var ki adı Barış ve Demokrasi Partisi. Çok enteresan adı Barış ve Demokrasi Partisi. Bakıyorsunuz ki elde taş. Devletin kamu görevlisine tokat atan anlayış ama adı ne? Adı barış. Nasıl barışsa bu, devletin komiserine tokat atacaksın, kamu görevlilerine taş atacaksın... Biz taş atan çocukları kazanmak için meclisten yasa çıkardık. Polislerimiz şeker verdiler, balon verdiler. Çocukların bir suçu yok, birileri yönlendiriyor demek ki bunları. 'Bunlarla ilgili bir düzenleme yapalım, çocuklar kazanılsın' dedik. Meğerse kazanılması gereken büyükler varmış. Milletimiz ibretle şimdi gördü. Amaç gerilim politikası. Amaç huzursuzluk çıkarmak, amaç milletimizin moralini bozmak.

        İşler iyi gidiyor, gitgide açık, şeffaf, demokratik bir Türkiye. Herkes istediğini her yerde konuşabiliyor. Söyleyecek şeyin varsa çık konuş. Derdin varsa konuş, yapacağın şey varsa söyle... Şiddetle ortaya çıkacak olan kamplaşmadan medet umanlar var. Onun için birçok konuşmamda söyledim. Aman dikkat edin, birçok provokatif hareketler olacak, olabilir. Şimdi başladılar, sivil itaatsizlik diye bir şeye başladılar. Bunlarla gerilim oluşturup, bundan nemalanmak istiyorlar. Bunlara 2007'de şahit olduk. 2007 22 Temmuz seçimlerinden önce 60 şehit Türkiye'nin muhtelif bölgelerinden geldi. 23 Temmuz'da bu işler kesildi. Artık bu oyunlar bozuldu. Bu milletin askeriyle, bu milletin polisiyle, bayrağıyla, izzetiyle kimseyi oynatmayacağız.''

        Çelik, konuşmasının ardından spor kompleksinin açılışını yaptı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ