Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Abdülkadir bebeğe, devlet gücüyle ameliyat tartışması

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Siirt Milli Egemenlik Lisesi’nde öğretmenlik yapan Haci Çiftçi ve kendisi gibi öğretmen olan eşi Hasret Çiftçi’nin, 8 Ocak 2011’de 6.5 aylık bir erkek bebekleri dünyaya geldi. Ailenin ilk çocukları olan bebeğe Abdülkadir adı verildi. Bebek, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde kuvöze konuldu. Yapılan muayenede Abdülkadir bebeğe “beyin kanamasına bağlı olarak başında su toplanması” teşhisi konuldu ve suyun alınması için ameliyat yapılmasına karar verildi. Anne babası, sakat kalır endişesiyle ameliyata yanaşmayarak bebeklerinin teslim edilmesini istedi.

        MAHKEME KARARI

        Ancak ÇÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Mehmet Satar, bebeğin acilen ameliyat edilmesi gerektiğini bildirince, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün talebi üzerine, Adana 2. Çocuk Mahkemesi mahkeme kararı çıkardı.

        AMELİYAT EDİLDİ Mİ?

        Ama bu karar üzerine Abdülkadir bebeğin ameliyat edilip edilmediği üniversite hastanesi yönetimince sır gibi saklanıyor. Baba Haci Çiftçi, bebeğine geçen cuma günü ameliyat yapıldığı duyumunu aldığını söyledi. Baba Çiftçi, “Ancak lütfedip de beni ve eşimi hâlâ aramadılar. Benim evladımın geleceğiyle ilgili karar veriliyor, beni mahkemeye bile çağırmıyorlar” dedi.

        TEDAVİSİ SÜRÜYOR

        Prof. Dr. Mehmet Satar ise, Abdülkadir bebeğin ameliyat edilip edilmediği ve mahkeme kararıyla ilgili olarak gazetecilere bilgi vermekten kaçındı. Sadece bebeğin “tıbbi tedavisinin devam ettiğini” söylemekle yetindi. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu da, Şanlıurfalı ailenin bebeğinin prematüre ve 1000 gram olarak dünyaya geldiğini belirterek, “Prematüre bebeklerde beyin içi kanamalar oluyor. Kafasındaki sorun için bir ameliyat gerektiği aileye bildirilmiş, ancak aile izin

        vermedi. Bebeğin tedavisini sonuna kadar yapmamız gerekiyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ