Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Kedim cinayete kurban gitti"

        Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde "Pıtırcık" adlı kedinin 9. kattan atılarak telef edildiği iddiasıyla Mehmet ve Ayşe K. çiftinin 4 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Bugün görülen 3. duruşmada müşteki Fatma Birol, kedisinin cinayete kurban gittiğini söyledi. Olay yerinde keşif yapan bilirkişi heyetinin raporunda ise kedinin düşme sonucunda iç kanamadan öldüğü, düşmesine ise dış etkenin neden olduğu görüşü belirtildi.

        Ali ZENGİN / TRABZON (AHT)

        Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde 9. kattan atılarak telef edildiği iddiasıyla haklarında dava açılan Mehmet ve Ayşe K. çiftinin yargılanmasına devam edildi. Kedi sahibi Fatma Birol, kedisinin cinayete kurban gittiğini söyledi.

        Vakfıkebir Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3. duruşmasına haklarında TCK'nın 151. maddesi gereğince 4 aydan 3 yıla kadar hapis istenen sanıklar Mehmet ve Ayşe K. çifti ile müşteki Fatma Birol katıldı. Duruşmada olay yerinde keşif yapan veteriner ve 2 olay yeri uzmanı jandarma ekibinden oluşan bilirkişi heyetinin hazırladığı rapor okundu. Raporda kedinin bir etken olmadan 9. kattan düşemeyeceği görüşüne yer verilirken, düşme sonucu iç kanamadan öldüğü belirtildi.

        "BU BİR CİNAYETTİR"

        Duruşmada kedisinin 9. kattaki komşuları tarafından bilerek balkondan aşağı atıldığını iddia eden Fatma Birol, "Hayvanları çok seviyorum. Bu yüzden de evimde 3 kedi besliyorum. Olay günü Pıtırcık isimli kedim, yangın merdiveninden kaçarak 9. kattaki komşumuzun evine girmiş. Kedinin evine girdiğine kızan komşularım yakaladıkları kediyi evlerinin balkonundan aşağı attılar. Bu bir cinayettir. Suçluların cezasını çekmesini istiyorum ve adalete güveniyorum" dedi. Mahkeme heyeti, tanıkların sonraki duruşmada hazır edilmelerine karar vererek, duruşmayı 21 Haziran'a erteledi.

        FACEBOOK SAYFASI VAR

        Pıtırcık için sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta "Pıtırcık'ı sevenler" grubu açılmış ve çok sayıda kişi üye olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ