Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ankarada patlama

        Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Çankaya Kumrular Caddesi'ndeki patlamayla ilgili olarak detaylı açıklamalarda bulundu.

        Vali Yüksel yaptığı açıklamada, emniyet birimlerinin ve savcıların olay mahallinde detaylı incelemelerde bulunduğunu belirtirken, hastaneye kaldırılan 15 yaralıdan 5'inin ameliyata alındığını belirtti.

        Vali Yükse'in açıklamaları şu şekilde: "Olay mahallinde yapılan ilk işlemlerde yanan araçlar söndürülmüş ve 15 vatandaşımız hastaneye kaldırılmıştır. Şu anda Cumhuriyet Savcılarımız olay mahallinde incelemelerde bulunuyor. Şu an olay hakkında detaylı bilgi veremem. Ama Ankara Emniyeti'nin gerekli tüm birimleri incelemelerde bulunuyor.

        Patlama sonrasında hastaneye kaldırılan 15 yaralımızdan 5 i ameliyatta.

        Olay mahallindeki emniyet birimlerimiz görgü tanıklarını dinliyor. Bir görgü tanığı, yanan bir tüpün bir dükkan içerisinden dışarıya atıldığını ve bu tüpün diğer araçları da patlattığı yönünde bilgi vermiş.

        Çevredeki İlköğretim Okulumuz yarım gün tatil edildi. Patlamanın olduğu bölgede emniyet yetkilileri çok geniş bir şekilde incelemelerde bulunuyor.

        Kısa süre sonra savcıların incelemesinden sonra açıklama yapacağım."

        ŞÜPHELİ KADIN BÖYLE GÖZALTINA ALINDI

        Bu arada Ankara polisi patlamanın meydana geldiği bölgede, şüpheli bir kadını gözaltına aldı. Şüpheli kadının yasadışı sloganlar attığı bildirildi. Polis daha sonra bir kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı.

        GÖZALTINDA ŞÜPHELİ SAYISI 3

        Patlamanın ardından polis ekiplerinin araştırmaları sürerken, Ankara Garı'nda sakal tıraşı olup, üzerini değiştirdikten sonra kentten ayrılmaya hazırlanan bir şüpheli daha gözaltına alındı.

        Olaydan yarım saat sonra görgü tanıklarının ifadesine göre telaşlı bir şekilde gara gelen bir kişi, sakal tıraşı olduktan sonra tuvalette üstündeki kıyafetleri değiştirmeye başladı. Şüpheli, kendisini takip eden polis ekipleri tarafından bu sırada gözaltına alındı. Tunceli'ye gitmeye hazırlandığı belirlenen şüpheli, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Şüphelinin, 'terör eylemlerine katılmak' ve 'dolandırıcılık' suçlarından poliste kaydı bulunduğu öğrenildi.

        Patlamayla ilgili 1 şüphelinin daha gözaltına alınmasıyla gözaltına alınanların sayısı 3'e çıktı.

        BİR BOMBA İHBARI DA GÜNEY ESKPRESİ'NE

        Kırıkkale'de durdurulan Güney Ekspresi'nde yapılan aramada bulunan şüpheli bir paket bomba ekipleri tarafından inceleniyor. Olayla ilgili olarak 8 kişinin gözaltına alındığı, vagonlardaki aramaların sürdüğü bildiriliyor.

        BDP'DEN AÇIKLAMA

        Ankara Kızılay'da meydana gelen patlama ile ilgili BDP'nin Batman Milletvekili Ayla Akat ata bir açıklama yaparak "Biz yaşanan süreçten büyük acı ve üzüntü duyuyoruz" dedi.

        Edinilen bilgiye göre, Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamanın ayrıntıları henüz belli olmazken, 19 yıl önce öldürülen Gündem Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Musa Anter'in anma programına katılan BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata, "Biz yaşanan süreçten büyük acı ve üzüntü duyuyoruz" ifadesini kullandı.

        Ata, "Biz yaşanan süreçten büyük acı ve üzüntü duyuyoruz. Bugün Ankara'da da bir bomba patladı. Üykemizin neyi beklediğini biliyoruz, çünkü geçmişte yaşadığımız gerçekliklerin farkındayız. Çünkü Sıkı yönetimler ve Olağan Üstü Haller ile büyüdük, OHAL kalktıktan sonra uygulamaları ile bugünlere geldik. her türlü acıları yaşadık, biliyoruz ama ders çıkartma zamanı geldi diyiyoruz. Başbakanda bu dersi çıkartsın ve Türkiye haklarına, Kürt hak ettiği bir tarafın çözümü olsun diyiyoruz" diye cevap verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ