Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Papağan, Köpek, fidye

        "KÖPEĞİNİ İSTİYORSAN..."

        Beyoğlu'nda çaldıkları köpek için sahibinden para isteyen 4 kişi Güven Timleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. "Oscar" isimli köpek ise sahibine teslim edildi.

        Olay önceki gün Beyoğlu'nda meydana geldi. İddiaya göre, E.Ç., G.G., S.B, ve V.B. isimli 4 kişi , bir apartmanın kapısında "cavalier king charles" cinsi köpeği gördüler. Köpeği sahibinin yanında olmadığı sırada çalan 4 kişi kayıplara karıştı. "Oscar" isimli köpeğin sahibi Emrah K. ise köpeğinin kaybolduğunu sanarak bir internet sitesine ilan verdi. Köpeği çalan 4 kafadar da bu siteye girerek, köpeği çalınan Emrah K.'ye ulaştı. Şüpheliler, Emrah K.'ye, "Sana köpeğini veririz ama bize para verirsen" deyince Emrah K. hemen polise başvurdu. Güven Timleri, Emrah K. vasıtasıyla Kadıköy'de bir buluşma ayarladı. 4 kişi köpekle birlikte Kadıköy İskele Meydanı'na geldiklerinde polis hemen operasyonu başlattı. Polis, 4 kişiyi "Oscar" ile birlikte kıskıvrak yakaladı. Güven Timleri ellerinde "cavalier king charles" cinsi köpek ve yanlarında E.Ç., G.G., S.B., ve V.B. ile birlikte polis merkezine gitti. Şahıslar sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilirken, Oscar ise sahibine teslim edildi.

        "PAPAĞANIM İÇİN FİDYE İSTEDİLER!"

        Başakşehir’de emlak komisyonculuğu yapan Lütfi Paçal, “O benim çocuğum” dediği 10 yıllık papağanı Cano’ya konuşmayı, hatta ofise gelen müşterileri karşılamayı bile öğretmişti. Sabah kahvaltılarını birlikte yapıyorlardı. Ancak Cano, 14 Mart sabahı, hiç yapmadığı bir şey yaparak açık olan camdan çıktı, yaklaşık 200 metre uçtuktan sonra da bir apartmanın çatısına kondu.

        Lütfi Paçal apartmanın çatısına çıkmak istedi ancak görevliye ulaşamadı. Çatıya çıktığında ise Cano ortalarda yoktu. Lütfi Paçal o gün iş arkadaşı Yeliz Özdemir’le birlikte el ilanları hazırladı.

        İlanı önce kendi minibüsünün camlarına, daha sonra Başakşehir’deki birçok apartmanın kapısına astı, alışveriş merkezlerinde elden dağıttı.

        Papağan bizde ama

        Yeliz Özdemir’in cep telefonunu 18 Mart’ta arayan bir kişi, “Papağan bende. Kaç lira vereceksiniz?” diye sordu. Özdemir telefondaki kişiye, bürolarına gelmesi durumunda ne kadar isterse verebileceğini söyledi. Telefondaki kişi az sonra arayacağını ve birkaç şartı daha olacağını söyleyerek telefonu kapattı. Cano’yu bulduğunu iddia eden kişi bir daha aramayınca Yeliz Özdemir kendisini arayan telefonu geri aradı. Ancak karşısına başka biri çıktı. Telefon bir daha yanıt vermedi. Lütfi Paçal bu gelişme üzerine savcılığa başvurup telefonun sahibinin tespit edilmesini istedi.

        15 gün sonra stresten ölebilir

        CANO’nun strese girmesi durumunda tüylerini yolmaya başlayacağını anlatan Lütfi Paçal, “Tüylerini yolarsa bir ay içinde ölür. Yani 15 gün zamanım var. Cano’yu bulan getirirse para da vereceğim. Birine bile satsa, sattığı rakamı ödemeye hazırım” dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ