Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan mutlu evlilik formülleri

        Esra YAZDIÇ / Gazete HABERTÜRK

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, nişanlı çiftlere mutlu evliliğin sırlarına ve sağlıklı bir evliliğin nasıl sürdürülebileceğine ilişkin “Evlilik Öncesi Eğitim”lerin içeriğini belirledi. “Evlilik ve Sağlık” kitapçığında çiftlere “Aile Planlaması”, “Üreme Bozukluğu ve Yardımla Üreme Teknikleri” ile “Ev Kazaları” gibi konular hakkında bilgi verildi. Kürtajın “kazımak” anlamına geldiği belirtilen bilgilerde, “Kürtaj kesinlikle bir doğum kontrol yöntemi değildir. Tıbbi olarak insan hayatı döllenmeyle başlar. Başlamış bir hayatın sonlandırılması masum kabul edilemez” denildi. Kitapçıkta, Türkiye’de kürtajın kanunla 10 haftayla sınırlı olduğu hatırlatıldı.

        GEBELİĞİ ÖNLEME YÖNTEMLERİ

        Hormonlu yöntemler:

        Doğum kontrol hapı, hormon iğneleri, deri altı çubukları (implantlar). Koruyuculuk oranı yüzde 98-99’dur. 

        Rahim içi araçlar (spiral):

        Rahim duvarını delme tehlikesi vardır. Koruyuculuk oranı yüzde 99’dur.

        Mekanik yöntemler:

        Erkek kılıfı (kondom, prezervatif), kadın kılıfı (koruyuculuğu yüzde 97), diyafram ve rahim ağzı başlığı, vajina süngeri ve sperm öldürücü fitiller (koruyuculuğu yüzde 85), krem ve köpükler. 

        Geleneksel yöntemler:

        Takvim yöntemi (Koruyuculuğu yüzde 65).

        'AİLE YAKINLARI EVLİLİĞİ BOZABİLİR!'

        Hazırlanan kitapçıkta, evlilerin evli olmayanlara göre kalp krizinden ölme, karaciğer sirozuna yakalanma, intihara teşebbüs oranlarının daha düşük olduğu ve ortalama yaşam sürelerinin daha uzun, maddi durumlarının daha iyi olduğunu belirtti.

        Kitapçıkta şu önerilerde de bulunuldu: 

        KAYINVALİDE:

        “Mutlu evliliği engelleyen faktörler; kayınvalide, kayınpeder, görümce, arkadaşlar gibi dış çevre baskısı. Bencillik. Aile içi şiddet. Düşmanca davranmak. Sürekli eleştirmek.”

        SEVGİ NOTLARI YAZIN:

        “Sevgi notları ve kartları, içten bir gülümseme, baş başa film izleme, dostça sohbet, onun için yazılmış bir şiir, arkadaşlarıyla maça gitmek gibi istediği bir şeyi yapmasına izin verin”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ