Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Biz bu işe para için girmedik’, Him grubunun davulcusu Gas Lipstick Habertürk'ten Sırma Karasu'ya konuştu, HIM, him müzik grubu

        Sırma KARASU / HT CUMARTESİ

        Bugün start alan ve 3-4 Ağustos boyunca devam edecek olan Rock Off Festival’in beklenen konserlerinden birini Him verecek. Grubun davulcusu Gas Lipstick yaptıkları kendine has müziği, liseden beri arkadaş olduğu yol arkadaşlarını ve müziği para için değil hâlâ amatör bir ruhla yaptıklarını anlattı.

        Bugün start alan ve 3-4 Ağustos boyunca da devam ederek Megadeth, HIM, Amon Amarth, Gojira ve Haggard gibi grupların sahnesine şahit olacak Rock Off Festival, benim gibi bu aralar festival line-up’larına bakıp burun kıvıranlara ilaç gibi gelecek. Üstelik Haggard’la soru cevap seansı, Rock FM moderatörlüğünde, Roger Waters’ın gitaristi Dave Kilminster’la workshop gibi yan etkinliklerle de gerçek bir festival atmosferinde geçecek. Yetmezmiş gibi sadece Rock Off’a katılarak festivalin hatıra ormanına bir fidan dikmiş olacaksınız.

        Ben en çok 13 sene önce Türkiye’ye gelen ve yeniden gelmesini hasretle beklediğim HIM’i duyunca sevindim hatta ufak bir çığlık attım. Ardından da ortaokuldan beri vazgeçemediğim grubun davulcusu Gas Lipstick’le ufak bir söyleşi yaptım.

        2005 yılında çıkardığınız “Dark Light” albümü RIAA (Amerikan Plak Endüstrisi Birliği) tarafından Altın Plak sertifikası aldı. Sizce Avrupalı bir grup olarak Amerika ve dünyada tutunmanın sırrı nedir?

        Bu çok iyi bir soru, çünkü Amerika müzik pazarında tutunmak biz Avrupalılar için gerçekten zor. Sanırım bunda Jackass üyesi Bam Margera’nın reality show’unda sık sık bize yer vermesinin ve reklamımızı yapmasının payı büyük. Bir başka önemli şey ise tabii ki iyi şarkılar ve içlerinden en azından birinin radyoda hit olması. K Rock “Rip Out The Wings Of a Butterfly” şarkısını bayağı tuttu ve çok sık çaldı. Bu radyo istasyonunun Amerikan Rock ve Metal piyasasında belirleyici bir konumu var onların çaldıklarını diğer istasyonlar da onu çalar.

        Bir veya iki albümden sonra dağılan öyle çok grup gördük ki! HIM 20 seneyi aşkın bir süredir aynı ekiple devam ediyor. Bunu nasıl sağlıyorsunuz?

        Sanırım bunun sırrı hepimizin müzik yapmak için aynı tutkuyu paylaşması. Biz bu işe para için girmedik. Biz bu işe birlikte çalma fırsatı bulduğumuz ve herkesin zevk alabileceği güzel bir müzik yaptığımız için girdik. Bizler Rock star değil kalpten gelerek çalan müzisyenleriz. Diğer bir önemli faktör ise lise yıllarından beri arkadaş olmamız. Birbirimizi çok eskiden beri tanıyoruz ve her şeyden önce birbirimize birey olarak çok yakınız.

        Sizce yıllar geçtikçe müzik ve şarkı sözü bakımından tarzınız evrildi mi?

        Ah evet , bence ikisi bakımından da evrildi. Artık müzisyen olarak olgunlaştık. Ville (Valo) söz yazmak ve beste yapmak konusunda çok daha iyi. Her yeni albümde kendimizi aşmaya gayret ediyoruz. Her yeni albümde yeni bir şeyler yaratmaya çalışıyoruz. Razorblade Romance 1, 2, 3 diye devam etsek oldukça sıkıcı olurdu değil mi?

        Geriye dönüp “Join Me in Death” şarkısının “Yaşam bizi ayırmadan ölüm beni seninle kutsasın” gibi sözlerine bakınca “O zamanlar biraz abartmışız” diyor musunuz?

        Hayır. “Join Me in Death” şarkısının sözlerine bayılıyorum. O şarkı Romeo ve Juliet’in modern bir versiyonu. Çok romantik bir “sanat eseri”. Şimdi olsa Ville aynı sözleri yazar mıydı, açıkçası bilmiyorum ama o zaman yazdığı sözler şarkının yazıldığı döneme açılan bir pencere. Ville o zaman 20’lerinde bir çocuktu ve hayat görüşü bugüne göre biraz daha farklıydı.

        ‘Bizim gibi bir başka grup daha yok’

        Büyük gösteri merkezlerinin ve festivallerin yanı sıra yerel barlarda da çalıyorsunuz. En çok hangisinden keyif alıyorsunuz?

        Ben etkinliğin büyüklüğüne bakmadan hepsinde çalmayı çok seviyorum. Ama favorim 2000-3000 kişilik konserler, çünkü seyirci ve grup arasında çok samimi bir etkileşim oluyor. Harika! ■■ 20 seneyi aşkın bir süredir müzik yapıyorsunuz. Sizce size özgü bir hava, sizi diğer gruplardan ayıran bir sound elde edebildiniz mi? Bence evet, yakaladık. Dürüst olmak gerekirse bizim gibi bir başka grup daha olduğunu düşünmüyorum.

        Turnede olmanın en güzel yanı ne?

        Tabii ki canlı performanslar. Sahnede canlı çalmak insanın hayatında yaşayabileceği en iyi deneyim. Öyle çok seviyorum ki. Bunu hayatında tatmamış birine açıklamak güç ama sihirli bir an...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ