Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çocuk Yeni çıkan çocuk kitapları

        Dahiler Sınıfı, Domingo Yayınevi

        Antik Çağ'ın en büyük filozoflarından biri. Bilgin, öğretmen ve hatta antik olimpiyatlara katılmış bir sporcuydu. Bitmek bilmeyen merakı ve gözlem tutkusu sayesinde adıyla anılacak dünyanın en ünlü teoremini buldu: Pisagor teoremi. John, Paul, George ve Ringo. Bu dört İngiliz genç 5 Ekim 1962'de bir plak yayınladı. O gün bunu bilmiyorlardı ama çıktıkları yolculuk, dünyayı altüst edecek bir müzik ve kültür dalgasına sebep olacak, âdeta çılgınlığa dönüşecekti: Beatles çılgınlığı. Okuması kolay unutması zor Dahiler Sınıfı serisinin iki yeni kitabı BEATLES (Pierdomenico Baccalario) ve PİSAGOR'u (Sergio Rossi) çocuklarınıza çok şey katacak.

        Son Şans Durağı, Günışığı Kitaplığı

        Edebiyatımızın her yaştan okura seslenebilen çok ödüllü şair ve yazarlarından Çiğdem Sezer, kayıplar ve yoksunluklarla büyüyen bir grup gencin hayata tutunma serüvenini dillendiriyor, onların hayat yürüyüşüne sıcak bir dayanışma hikâyesiyle eşlik ediyor. Umutsuzluk bürümüş, ruhu yaralı liseli gençlerin hayatına bir öğretmenin, sporun ve sanatın sihirli dokunuşlarını resmediyor. İnce ayrıntılar, gerçekçi karakterler ve sürpriz patikalarla bezeli roman, gelecek umudunu ve yeni yollar aramanın cesaretini duyumsatıyor. İstanbul'un kenar mahallelerinden birinde babası ve üvey annesiyle birlikte yaşayan Sefa, meslek lisesi öğrencisidir. Yoksul ve parçalanmış ailelerden gelen gençlerin buluştuğu okulda, müdür bile çoktan onlardan umudu kesmiştir. Ama yeni beden eğitimi öğretmeni hentbol takımı kurmak isteyince işler değişir. İlk kez karşılaştıkları bu spor için bir araya gelen gençler, "umut" sayısı uğruna deli gibi çalışırlar. Erken yaşlarında hayatla çarpışmaktan örselenmiş olsalar da, önlerindeki kapılar, spor ve sanat sayesinde açılabilecek midir?

        Kutuplar arası, buz gibi bir macera! TUDEM

        İngiltere'de eserleri 200 binden fazla satan ve pek çok ödüle değer görülen Jeremy Strong'un, ''Sen de Oku'' koleksiyonuna eklenen üç kitaplık ''Neli Buzgibi'' serisi, küçük okurlarına çevreye karşı duyarlılıklarını artırıyor. Tüm penguenler soğuk hava koşullarında yaşar, bir kuş türü oldukları için uçabilir ve pek tabii ki yüzemezler diye düşünüyorsanız; penguenler hakkındaki bilgilerinizi yeniden gözden geçirmenizde yarar var. Doğru bildiğiniz yanlışlar, belki de dünyanın en ünlü kâşif pengueni Neli Buzgibi ile henüz karşılaşmadığınız için olabilir... Neli, gözlerinin üzerinden saçak saçak fışkıran sarı tüyleri ile hemen fark edilebilecek bir makaroni pengueni. O da nasılmış diye sorduğunuza göre; yeryüzünde yaşayan tam on yedi değişik penguen türü olduğunu da bilmiyorsunuz anlaşılan. O hâlde Neli Buzgibi ile tanışmanın vakti geldi de geçiyor bile...

        REKLAM

        Seyahatler ve Kaşifler Atlası, KÜ Çocuk

        Isabel Minhós Martins’in kaleme aldığı ve Bernardo P. Carvalho’nun harika çizimlerinin eşlik ettiği Seyahatler ve Kâşifler Atlası’nın başkahramanları, tüm zamanlardan ve yerlerden keşişler, doğa bilimciler, gezginler; ve onların gerçek maceraları... Haritaların olmadığı bir dünya hayal edebilir miyiz bugün? Oysa, birkaç yüzyıl öncesine kadar dünyanın sınırlarını bilmiyorduk. Dünyanın birçok bölgesi bir diğeriyle bağlantısız, birbirinden habersizdi. Sadece diğer bölgelerde var olan türleri ve toprakları değil, aynı zamanda diğer insanları ve kültürlerini de tanımıyorduk. Dünyanın nasıl bir yer olduğunu öğrenmek için yola çıkmamız gerekiyordu: Eşekle, deveyle, gemiyle veya yürüyerek evden çıkıp bilinmeyene doğru yol aldık ve diğer yerlerle ilgili şaşırtıcı yeniliklerle döndük.

        REKLAM

        Harold ve Mor Tebeşir, Can Çocuk

        Crockett Johnson'ın yazdığı ve resimlediği Harold ve Mor Tebeşir her çocuğun kitaplığında olması gereken, eskimeyen bir klasik! Dünya çapında geniş okur kitlelerine ulaşmış Harold ve Mor Tebeşir, altmış yıldır her yaştan okuru büyülemeye devam ediyor. Altı kitaptan oluşan dizinin kitapları, Mahir Ünsal Eriş'in İngilizce aslından çevirisiyle Can Çocuk'tan çıktı. Harold bir akşam ay ışığında yürüyüşe çıkmaya karar verir. Yanında yalnızca mor tebeşiri olan küçük Harold, kendine heyecan dolu, sihirli bir macera çizer. Harold ile sadık mor tebeşiri, güvenli bir biçimde yatağa dönüp uykuya dalmadan önce ormanlarda gezinir, denizleri aşar ve ejderhaların arasından geçer. Sürprizlerle dolu bu büyüleyici hikâye, hayal gücümüzün bizleri ne kadar uzağa götürebileceğinin en güzel örneği!

        Uğurböceği Tatildeyken Ne Duydu, Julia Donaldson, The Çocuk Yayınları

        Uğurböceği, bu kez çiftlik yerine şehirde, çünkü o tatilde! Sırık ve Bücür’ün daha önceki planlarına engel olan uğurböceği, sizce bu defa nasıl bir plan yapacak? Çiftlikteki ineği kaçırmak isteyen ancak başarılı olamayan Bücür ve Sırık, bu kez şehirdeki hayvanat bahçesinden maymun kaçırmak için plan yapmaktadırlar. Neyse ki ikisinin de küçük, sessiz uğurböceğinin onlar için yaptığı plandan haberi yoktur. Uğurböceği’nin yaptığı planları merak ediyorsanız, siz de maceraya katılın. Hem eğlenin hem de hayvanat bahçesindeki timsah, kaplan, fil ve diğerleriyle tanışın! Julia Donaldson, 1948 yılında Birleşik Krallık’ta doğdu. Bristol Üniversitesinde Drama ve Fransızca okudu. Bir süre gitar çalan eşiyle birlikte çeşitli festivallerde performans sergiledi, şarkılar yazdı. 1993 yılında şarkılarından biri kitaba dönüştürülünce yazarlık serüveni başladı. 2011-2013 yılları arasında Birleşik Krallık’ta çocuk kitaplarının yazarları veya illüstratörlerine alanlarındaki olağanüstü başarıyı kutlamak için verilen bir görev olan Children’s Laureate görevini üstlendi. Şimdiye dek 210 tane kitabı yayımlanan yazar, çeşitli ödüller de kazandı.

        Zatonya, Epsilon

        Disney Channel için özel olarak hazırlanan ilk yerli çizgi film Zatonya, yaşadığı zamanın çok ötesinde icatlar bulan, hayal dünyası oldukça geniş, ilginç bir mucit olan Sırrı Usta’nın maceralarını anlatıyor. Yayınlandığı ilk günden itibaren Disney Channel’ın en çok izlenen içerikleri arasında yer alan, Sırrı Usta ve arkadaşlarının absürt maceralarıyla hem eğlendiren hem de öğreten Zatonya çizgi filmi, şimdi Epsilon tarafından resimli çocuk kitaplarına dönüştürülüyor. Eğlenceli kitaplarla, Zatonya’nın dünyasına yepyeni bir yolculuk sunan serinin ilk iki kitabı Zatonya-Kayıp Defterin Sırrı ve Zatonya-Yer Çekimi yayınlandı. Taş Devri’nde, henüz hiçbir şey bulunmayan bir dönem. Yer çekimi, futbol ve hatta doğum günü, bulunan her şey çok değerli… İcatlar ve maceralarla dolu bir dünyanın kapısı Zatonya’da aralanıyor. Ancak her icadın bildiğimizden farklı ve eğlenceli bir öyküsü var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ