Yeni kalbi 25. yaş gününde çarpmaya başladı
Yaşamını iki ayrı yapay kalp cihazıyla sürdüren Tarık Bayer, 25'inci yaş gününde Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan kalp nakliyle sağlığına kavuştu
ABONE OLBalıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan Bayer, 1,5 yıl önce evinde yemek yerken rahatsızlandı. 112 Acil Sağlık ekiplerince Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bayer'in kalbi durdu. Sağlık çalışanların müdahalesiyle yaşama döndürülen genç, İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi. Bir süre İzmir'de tedavi gören Bayer'in kalbine ameliyatla pil takıldı.
Kalp yetmezliği artan ve yaşamını yatağa bağlı olarak sürdüren genç için doktorları kalbinin sağ ve sol tarafına iki yapay kalp destek cihazı taktı. Daha sonra acil organ nakli listesine alınan Bayer, Ege Üniversitesi Hastanesinin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.
Kendisiyle aynı yaşta olan bir hastanın beyin ölümü gerçekleşince ailesi tarafından organ bağışı kararı alındı. Tetkikler sonrası bağışlanan kalbin Bayer ile uyumlu olduğu anlaşılınca Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özbaran başkanlığında hazırlıklara başlandı.
Yaklaşık 10 saat süren operasyonun ardından Tarık Bayer yeni kalbine kavuştu.