Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yeni Kral III. Charles'tan, son dakika Prens Harry kararı! - Günün Haberleri
        1

        Kral 3. Charles'ın isteği üzerine hem Prens William hem de İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılarak ABD'ye yerleşen Prens Harry, Kraliçe'nin naaşı başındaki nöbete, askeri üniformalarıyla katıldı.

        2

        Galler Prensi William ve Sussex Dükü Prens Harry dahil, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 8 torunu, başkent Londra'daki Westminster Hall'de halkın ziyaretine açık olan Kraliçe'nin tabutu başında nöbet tuttu.

        3

        Kraliçe Elizabeth'in 8 torunu, naaşı başında 15 dakika nöbet tutarak 96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe'ye saygı duruşunda bulundu.

        4

        Kraliçe'nin naaşı, 14 Eylül Çarşamba günü Buckingham Sarayı'ndan Westminster Hall'e götürülürken tabutun arkasında yürüyen Prens Harry'nin, kraliyetteki görevlerini bıraktığı gerekçesiyle üniforma giymesine izin verilmemişti.

        5

        İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı unvanına sahip Kraliçe II. Elizabeth'in torunu Prens Harry'nin, İngiltere Kraliyet ailesinden gelen görevlerini bırakarak ABD'ye yerleşmesinden 2 yıl sonra ilk kez yeniden askeri üniforma giyeceği ifade edilmişti.

        6

        8 Eylül Perşembe günü hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth için bugün gerçekleştirilen ayinde, Prens Harry'nin, Kraliçe'nin diğer torunlarıyla birlikte cenaze başında nöbet tutacağı belirtilmişti.

        7

        Prens William ve Harry'nin, ülkenin yeni hükümdarı Kral III. Charles'ın isteği üzerine askeri üniforma giyineceği ifade edilmişti.

        8

        Kraliyet sözcüsü, Prens Harry'nin askeri üniforma giyeceğini doğrulamıştı.

        9

        Açıklamada "Sussex Dükü Prens Harry'nin ülkesine ettiği hizmet, gaziler için yaptığı her şey ve silahlı kuvvetlerin saygın bir üyesi olduğu düşünüldüğünde, bu sağduyulu bir yaklaşımdır. Kraliçe'nin torunlarının, sevgili büyükannelerinin yasını tutarken, kendilerini iyi karşılanmış ve rahat hissetmeleri önemlidir. Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth'in hayatı ve mirasına odaklanmayı saygıyla rica ediyoruz" denildi.

        10

        Tıpkı Prens Harry gibi askeri unvanları alınan Prens Andrew'a annesinin cenazesi için Kral Charles istisna uygulamış ve törende askeri uniforma giyme hakkı vermişti.

        Bu ayrımcılık da halk tarafından tepki ile karşılanmıştı.

        11

        * Haberin görselleri Associated Press'ten servis edilmiştir.

        Haberi Hazırlayan: İrem Kuşoğlu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ