Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'ın 8. yılı

        - Kılıçdaroğlu, 8'inci yıl kutlamalarına katılacak

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediye Başkanlığı görevindeki 8'inci yılını bu hafta sonu gerçekleşecek (18-19 Mart) bir festivalle kutlayacak. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nin ev sahipliğinde etkinliklerin yer alacağı festivalde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla Yenimahalle Belediyesi'nin ilçede yaşayan tüm yurttaşların hayatını kolaylaştıracak olan tarihi projesi Halk Kart'ın tanıtımı da gerçekleşecek. Yenimahalle tarihinin en görkemli organizasyonlarından biri olacak 8'inci Yıl Festivali'ne tüm Yenimahalle halkını davet eden Fethi Yaşar, "Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle'yi 8 yıldır cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak tüm vatandaşlarımızla birlikte yönettik. İlçemizi Ankara'nın en güzel, en, yeşil, insanların yaşamaktan en mutlu olduğu ilçe haline getirdik. Bu günlere gelmemizde tüm halkın emeği var. Bu gurur hepimizin" dedi.

        Festivalin startı 18 Mart Cumartesi saat 10.00'da verilecek. YENİMEK hocalarının çini sanatı, taş bebek yapımı gösterileriyle başlayacak program, Erhan Demir'in ritim gösterisiyle devam edecek. Ayrıca Savaş Yakupoğlu ve Koray Özer kemençe ve gitar performanslarıyla müzik ziyafeti sunacak. Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü ve Yüzme Havuzları ise Zumba gösterileriyle festival programına renk katacak. Festival coşkusu saat 12.30 itibariyle zirveye çıkacak. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla Yenimahalle Belediyesi'nin halkın cebini düşünen tarihi projesi HalkKart'ın lansmanı gerçekleşecek. Yenimahalle sınırları içinde ciddi bir ekonomik hareket başlatan belediye, Halk Kart ile hem vatandaşın indirimli olarak alışveriş yapmasını hem de esnafının para kazanmasını sağlayacak. Proje kapsamında şimdiye kadar toplamda 510 firma ile anlaşan belediye, 50 bin aileye ulaştı. Gün boyunca YENİMEK hocalarının cam üfleme sanatı, ebru sanatı, kokulu taş yapımı ve tekniği gösterilerinin gerçekleşeceği etkinliklerde, Aysel Yakupoğlu ve Evren Çelik de ayrı ayrı mini konser verecek. 18 Mart Cumartesi günü programların kapanışı Pınar Ayhan'ın eşsiz sunumuyla gerçekleşecek "Orada Duruverseydi Zaman" adlı müzikli anlatıyla son bulacak. Programda Çanakkale Zaferi, Karadeniz Vapuru, Köy Enstitüleri, Türkiye'nin ilk operası olan Özsoy Operası olmak üzere 4 ana konu işlenecek. Bilinen hikayelerin bilinmeyen yönlerine ışık tutacak programda, yaşanmış hikayeler belgeleriyle gün yüzüne çıkacak. 19 Mart Pazar günü ise sabah saat 10.00'da başlayacak ve saat 19.00'a kadar program devam edecek. HAMOY Türk Halk Müziği Gençlik Korosu'nun "Gençliğin Türküsü Çanakkale Ruhu" adlı programıyla festival son bulacak. 18 Mart Çanakkale şehitlerinin anılacağı program, Yenimahallelilere unutamayacakları bir akşam yaşatacak.

        (JA-ÖK-Y)

        17.03.2017 11:10:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler