Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediye Meclisinden önemli kararlar

        - Büyükşehir, kırsal alanlarda tarım araçları temin edecek

        - Başkent'e, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın heykeli dikilecek

        Yağmur Yıldız

        ANKARA (İHA) - Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın kırsal alanlarında tarımı desteklemek amacıyla kamu kuruluşları ve ilçe belediyelerinden gelen talepler doğrultusunda tarım araçları alarak, bunları ihtiyacı olan kurum ve kuruluşlara devredecek. Ayrıca Başkent'te, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın heykeli dikilecek.

        Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında yapılan olağan toplantısında, kırsal ilçelerdeki tarımsal ve hayvancılık faaliyetlerini desteklemek amacıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile ilçe belediyelerinin talep ettikleri, helezonlu ayçiçeği takozu ve ayçiçeği eleme makinesi, bulgur paketlenme makinesi, sebze ve kuru fasulye paketleme makinesi gibi tarım makinelerinin satın alınarak, protokolle, talepte bulunan kamu kuruluşlarına devredilmesini öngören Başkanlık yazısı, oy birliğiyle kabul edildi. (Tarımsal ekipmanların direkt olarak vatandaşa hibe edilmesi veya vatandaşın kullanıma sunulmasının yasal mevzuatta yeri olmaması nedeniyle, bu ekipmanların kamu kuruluşları aracılığıyla vatandaşa kullandırılması amaçlanıyor)

        Toplantıda, Ankara'nın fahri hemşerisi seçilen ve adına "Aziz Sancar Bilim Üretim Merkezi" kurulması kararı alınan, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, Başkent'te uygun bir yere heykelinin dikilmesi yönünde gerekli inceleme ve değerlendirmelerin yapılmasına da karar verildi.

        Belediye Meclisi'nde, bazı cadde ve sokak isimlerinde de değişiklik yapıldı. Bunlardan bazıları şöyle:

        "Haymana'daki Ankara Caddesi'nin ismi, "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Caddesi"; Şehir Parkı'nın ismi, şehit polis memuru "Veysel Burak Ergül Parkı" ve Sığırcık Caddesi'nin ismi, "15 Temmuz Demokrasi Gazisi Kasım Akbaş Sığırcık Caddesi" olarak değiştirildi. Elmadağ ile Hasanoğlan sınırında bulunan ve ÇAYKUR Kavşağı'na kadar uzanan bulvar, "19 Mayıs Bulvarı" olarak isimlendirildi. Toplantıda, ayrıca Etimesgut , Çankaya ve Mamak'ta isimsiz çok sayıda sokağa da yeni isimler verildi.

        (JA-BT-Y)

        16.08.2017 11:11:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler