Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Duruay, TRT Radyo Haber'in konuğu oldu

        Ayşe Üngör

        ANKARA (İHA) - Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, TRT Radyo Haber'de "Canan Aslan ile Hayata Dair'' programının konuğu oldu.

        Başkan Duruay, Canan Arslan'a teşekkür ederek başladığı konuşmasına Gölbaşı'nı anlatarak devam etti. Gölbaşı'nın ne kadar nezih ve şirin bir ilçe olduğunu belirten Duruay, Mogan ve Eymir göllerinin ilçeye ayrı bir doğal güzellik kattığını ifade etti. Gölbaşı ile ilgili yatırım ve sorunlara değinilen sohbet, Mogan'ın temizlenmesi çalışmaları ile sürdü.

        Turgut Özal ve Süleyman Demirel dönemindeki belediye başkanlarının Mogan Gölü'nü temizleme isteklerinin olduğunu belirten Duruay, Mogan Gölü'nün temizlenmesinin kendi döneminde nasıl gerçekleştiğini şöyle anlattı:

        "Bir zamanlar gölün temizliği hayaldi. Bu proje, dünyadaki ikinci büyük iç su temizleme projesi. Süreç, 2014 yılının Eylül ayında başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi arasında imzalanan dörtlü protokolde görev dağılımı yapıldı. Gölün suyu farklı aşamalardan geçerek ayrıştırılıyor ve temiz su göle tekrar kazandırılıyor. Bu durum gözle görülebilir seviyeye geldi. 200 milyon metreküp çamurun temizlenmesi söz konusu olunca uzmanlar ve çevreciler ekolojik dengenin bozulacağından endişe ediyor. Fakat yapılan bu temizlik gölün içindeki ekolojik sistem korunarak yapılıyor. Ayrıca gölü besleyen derelerin ıslah çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Bu konuda Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız, özellikle dönemin Meclis Başkanı Cemil Çiçek desteğini hiç esirgemedi. Buradan onlara kendi adıma ve Gölbaşı halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum.''

        "İlçemiz su sporlarında sayılı yerlerden olacak''

        Başkan Duruay, gölün temizlenmesiyle birlikte su sporlarının yaygınlaşacağını belirterek şöyle devam etti:

        ''Bu sene Türkiye Kano Federasyonu tarafından kano yarışmasını gölün temizliği nedeniyle iptal ettik. Fakat su sporlarının daha kaliteli ve sağlıklı yapılması için gölün Haymana Yolu tarafına su sporları için tesisler kuracağız. Bunun için 50 bin metrekare alanı imara açtık. Gölbaşı Belediyesi kapsamında kano, yelken, kürek gibi sporların da eğitimi verilecektir. İlerde Gölbaşımızın su sporlarının yapıldığı sayılı yerler arasına gireceğini ümit ediyorum.''

        Başkan Duruay, gölde yüzme sporunun yapılmayacağını ama bu duruma çözümü yüzme havuzu yaparak bulduklarını belirterek şunları kaydetti:

        "Gölbaşı'nda şu an bir tane yüzme havuzu var. Yapımı devam eden Mevlana Spor Merkezi'nde ve Eymir Sosyal Tesisi'nde birer havuz yapıyoruz. Mevlana Spor Merkezi'ndeki fitness, yüzme havuzu ve Türk hamamının bulunduğu tesis sadece kadınlara özel olacak.''

        Şehir Parkı'nın Gölbaşı'nda yeni gözde merkezi olacağını dile getiren Duruay, ''Şehir Parkımız, Eymir, Şafak ve Seğmenler mahallelerinin ortasında yer alıyor. Şehir Parkı, Gölbaşımızın en büyük parkı olacak. 117 bin metrekarelik bir alana inşa edilen parkın içinde kapalı ve açık spor alanları yer alacak. Yürüyüş yolu, bisiklet yolu, macera parkı, ailece vakit geçirilebilecek alanlar, hem Eymir Gölümüzü hem de Mogan Gölümüzü gören 46 metre uzunluğunda bir dönme dolap olacak" dedi.

        Gölbaşı'nın sorunlarının çözümü

        Başkan Duruay, göreve geldikten sonra Gölbaşı'nın başlıca sorunlarını nasıl çözüme kavuşturduklarını şöyle anlattı:

        ''Gölbaşı, stratejik olarak önemli bir alanda yer alıyor. Gölbaşı'nın belli başlı sıkıntıları vardı. Gölün temizliği, hastane, MOBESE, ilçenin Konya yolu ile ikiye bölünmüş olması, köpek barınağı sorunu gibi. Böylesi önemli bir yerde, önemli adımlar atmak elbette ki bizim görevimiz. Öncelikle MOBESE sorununu, İçişleri bakanlığımız ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile çözüme kavuşturduk. Gölbaşı'nda şu an MOBESE sıkıntısı kalmadı. Hastane sorunu, 200 Yataklı Hastane Projesi'nin yapımı tamamlandıktan sonra nihayete erecek. Yardımsever hemşehrimiz Ülkü Ulusoy'un iş birliği ile poliklinik sıkıntımız çözüme kavuşmak üzere. Köpek barınağını ilçenin dışına taşıyarak çözeceğiz. Gölbaşımızın Konya yolu ile ikiye bölünmesi sorunu, sayın Başbakanımızın yakında vereceği müjde ile sona erecek.''

        Canan Arslan'ın 15 Temmuz Gölbaşı şehitlerini anması üzerine Başkan Duruay, "15 Temmuz Türkiye'nin dönüm noktasıydı. Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat bölgesine, Türksat'a yapılan saldırılarda Gölbaşılılar kendilerini canlı kalkan yaptı. Bombaların atıldığını, üzerlerine ateş yağdığını gördükleri halde canlarını hiçe saydılar. O gece beni daha çok duygulandıran ise Türkiye'nin tek yürek olmasıydı. Allah hepsinden razı olsun. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun'' dedi.

        (AYŞ-BC-Y)

        10.11.2017 12:25:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler