Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla oluşabilecek riskleri de dikkate alarak öğrencilere tercih edeceği programın üniversiteler tarafından dijital ortamda tanıtılması amacıyla 4 Ağustos'ta başlayan sanal fuar sona erdi.

Tercih sürecinde ilk kez yükseköğretim kurumlarını dijital ortamda bir araya getiren Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020, üniversite tercihi yapacak olan öğrenci ve velilerinin yoğun ilgisini çekti.

YÖK'ün koordinesinde 200 yükseköğretim kurumunun katılımı ile gerçekleştirilen sanal fuarda yükseköğretim kurumları canlı tanıtım etkinlikleri yaptı, öğrenci adaylarıyla sesli ve görüntülü görüşme gerçekleştirdi. Sanal fuara katılan üniversiteler ayrıca öğrencileri merak ettikleri hususlarda canlı sohbet yoluyla da bilgilendirme imkânı buldu.

Üniversite tercihi yapacak gençlere yükseköğretim kurumları, programlar, bölümler, konaklama ve burs imkânları, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere yükseköğretim potansiyelinin ve öğrencilere sunulan imkânların anlatıldığı sanal fuara "https://sanalfuar.yok.gov.tr" adresi üzerinden ulaşım sağlandı.

ADAYLAR SANAL FUARA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Fuar, 4 gün içerisinde 153 bin kayıtlı kişi tarafından yaklaşık 250 bin kez ziyaret edildi.

1 milyon 170 bin sayfa ziyaretinin gerçekleştirildiği sanal fuarda yaklaşık 1 milyon kez stand ziyareti de yapıldı.

SARAÇ'TAN SANAL FUARA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020"ye ilişkin yaptığı açıklamada, salgın koşullarını dikkate alarak ilk kez gerçekleştirdikleri sanal fuar ile adayları üniversiteler ile dijital platformda buluşturmayı istediklerini ifade etti.

Saraç, bu yıl üniversite tercihi yapacak adaylar için Küresel Salgın nedeniyle muhtemel riskleri en aza indirgeyerek süreci kolaylaştırmak amacıyla, üniversitelerin ve programlarının dijital ortamda tanıtılmasına yönelik düzenledikleri sanal fuarla salgın dolayısıyla oluşabilecek riskleri de dikkate alarak öğrencilere tercih edeceği üniversite ve programın üniversitelerce dijital ortamda yakından tanıtılmasını hedeflediklerini belirtti.

Sanal fuara üniversitelerin çok büyük bir oranda katılım sağladığının altını çizen Saraç, fuara ilişkin bütün üniversite yöneticilerinden fuar öncesinde ve sonrasında çok olumlu görüşler aldıklarını belirtti. Fuar sayesinde tek çatı altında dijital ortamda kendilerini tanıtma fırsatı yakalayan üniversite yetkililerinin tercih sürecinin en önemli tanıtım çalışmasını gerçekleştirdiklerini kendilerine ifade ettiklerini söyledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ