Dünyanın en yaşlı yüz nakli
7 yıl önce bir av tüfeğinden çıkan kurşunun yanlışlıkla isabet etmesi üzerine yüzünün çok büyük bir bölümünü kaybeden 64 yaşındaki Maurice Desjardins'e yüz nakli yapıldı. Kanada'daki Montreal Üniversitesi'nde 100 kişilik bir ekibin katıldığı 30 saatlik ameliyatla Desjardins, yeni yüzüne kavuştu
New York Post'ta yer alan habere göre; Andy Sandness, intihar girişiminden yaklaşık 11 yıl sonra, geçen yıl kendini öldüren 21 yaşındaki bir adamın, burnu, dudakları, ağzı, yanakları, çene ve dişlerine bile sahip oldu.
Amerika'nın Newcastle şehrinde yaşayan elektrikçi Sandness (32), Minnesota'daki doktorlarına, 56 saat süren, zorlayıcı operasyon için "Benim beklentilerimin çok ötesinde" dediğini söyledi.
2006 yılının Ocak ayında kendini vurmaya çalıştığında umutsuz bir şekilde depresyonda olduğunu söyleyen Sandness, "Sahip olduğunuz bir şeyi sonsuza dek kaybettiğinizde, bunun olmamasının nasıl bir şey olduğunu biliyorsunuz. Ve onu geri getirmek için bir defa ikinci bir şans elde ederseniz, bunu unutmayın" dedi.
Tetiği çektiği andan itibaren bunun bir hata olduğunu anladığını ve "Lütfen, lütfen ölmeme izin vermeyin!" diye sağlık görevlilerine yalvardığını belirterek, kendisini vurduktan sonra, 4,5 aylık sürede sekiz ameliyat geçirdiğini ancak yine de aynaya bakmaya çekindiğini söyledi.