Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Zamlı memur maaşı ne zaman yatacak? 2022 Temmuz zammı ile memur maaşı ne zaman ve hangi gün ödenecek? Memur maaşları ne kadar, kaç TL oldu? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Memur zamları için kritik öne sahip 6 aylık enflasyon oranının netleşmesinin ardından 4 Temmuz Pazartesi günü TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamları ile memur maaşları belli oldu. Memurlar zamlı maaşın ne zaman yatacağını araştırmaya başladı. Peki Zamlı memur maaşı ne zaman yatacak? 2022 Temmuz zammı ile memur maaşı hangi tarihte hesaplara yansıyacak? İşte detaylar...

        2

        MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

        Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla emekli ve memur maaş zamları belli oldu. TÜİK haziranda aylık enflasyonun yüzde 4.95 olduğunu açıkladı.

        3

        Böylece enflasyon farkıyla, SSK ve BAĞ–KUR emekli aylıkları yüzde 42.35, memur ve emekli memur aylıkları yüzde 41.69 oranında artacağı kesinleşti.

        4

        ZAMLI MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Yaşlı ve engelli bakım projemizi milli programa dönüştürmektir. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir." dedi.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ