Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Zincirlikuyu metrobüs durağına ulaşamadılar!

        Zincirlikuyu metrobüs durağında sabah saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

        Sabah saatlerinde işe ve okula gitmek için metrobüs hattını kullanan vatandaşlar, Zincirlikuyu'daki aktarma noktalarında uzun kuyruklar oluşturdu.

        Yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar, metro çıkışlarına ulaşmakta güçlük çekti.

        Yetkililerin önlem almasın isteyen vatandaşlar, bu duruma tepki gösterdi.

        ALTUNİZADE DURAĞINDAKİ YOĞUNLUK AZALDI

        Altunizade durağında da son günlerde yoğunluk yaşanması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.

        Durakta oluşan yoğunluğun azaltılması için vatandaşların geliş ve gidiş yönlerini şerit ve dubalarla ayıran ekiple, metrobüs girişlerinde bulunan bilet turnikeleri de yaya üst geçit giriş ve çıkışlarına aldı.

        REKLAM

        Yapılan bu çalışmanın sonucunda söz konusu duraktaki yoğunluğun bugün azaldığı gözlendi.

        İBB: ALTUNİZADE'YE 3 BOŞ ARAÇ

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altunizade'deki çileye çare olarak 3 boş araç gönderme kararı almıştı. Bunun ardından ayrıca hatlarla ilgili yeni bir açıklama da yapıldı.Metrobüs hattında yoğunluk azaltıcı, kapasite arttırıcı 3 ayrı çalışma başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "Bu kapsamda 525 körüklü otobüsün hizmet verdiği hatta 10 araç daha eklendi" denildi.

        Açıklamada, İETT'nin Altunizade İstasyonu'na uzanan üst geçit ve turnike bölgesindeki yoğunluğu almak için istanbulkart turnikelerini metro çıkışına çeken bir çalışma başlattığı belirtildi. Bu istasyondan metrobüs hattına aktarma yapacak vatandaşlar, istanbulkartlarını metro çıkışındaki turnikelerde okutacaklar. Çalışmayla üst geçit ve istasyondaki yoğunluğun azaltılması hedefleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ