Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Esad, İdlib’de katliam yaptı
        1

        Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının,ülkenin kuzeybatısındaki İdlib ve çevresindeki bölgelere vakum bombasıyla düzenlediği hava saldırısında 20 kişi öldü,24 kişi de yaralandı.

        2

        İdlib’deki sivil savunma yetkililerinden Leys el-Faris, “Rejim jetlerinin bombaladığı İdlib’in Carcanaz Beldesi’nde sivil savunma ekipleri enkaz altından çok sayıda çocuk cesedi çıkardı” bilgisini paylaştı.

        3

        Yoğun hava saldırılarına hedef olan İdlib’de bombalanan bir binanın enkazından, 1 aylık bebek sağ çıkarıldı. Bebeğin sağ olarak kurtulduğunu gören yardım görevlisi, sevinçten gözyaşlarına boğuldu.

        4

        Sivil savunma ekipleri, yıkıntıların arasında fark ettikleri kız bebeği ambulansa bindirerek Sahra Hastanesi’ne ulaştırdı.

        5

        Bu arada Rusya Suriye’deki hava saldırılarına başlayalı tam 1 yıl oldu.

        6

        Muhaliflerin oluşturduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rus saldırılarında yaklaşık 3 bin 800’ü sivil olmak üzere 9 bin 300’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

        7

        Rapora göre, aynı saldırılarda terör örgütü DAEŞ’e bağlı 2 bin 700’den fazla cihatçı öldürüldü. Gözlemevi, farklı gruplardan yaklaşık 2 bin 800 muhalifin de öldürüldüğünü kaydetti.

        8

        Örgüte göre, Rus saldırıları sonucu Suriye’de 20 bin sivilin de yaralandığı tespit edildi. Ayrıca Rusya’nın, Suriye’deki Hmeymim Hava Üssü’ne, SU-25 jetlerine takviye olarak SU-24 ve SU-34 bombardıman uçaklarını da gönderdiği öğrenildi.

        9