Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Papa'nın istifasının ardından Vatikan'da kıtalararası bilmece başladı

        Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benedikt Perşembe günü görevinden ayrılmaya hazırlanıyor. Resmi olarak papa'nın son görev günü 28 Şubat perşembe. Mart ayının ortalarında 117 kardinal Roma'da toplanıp yeni Papayı seçecekler.

        Kilise politik tarihi uzmanı yazar Sandro Magister'ın bloğunda yer verdiği yazıya göre güçlü adayların bulunduğu seçimler adeta kıtalar arası bir savaşa dödü.

        PEKİ ADAYLAR KİMLER?

        Listede birçok isim var. Bunların üçü İtalyan, üçü Kuzey Amerikalı fakat aralarından bir aday sivriliyor; Asya'nın tek katolik ulusu olan Filipinlerin başkenti Manila'nın başpsikopozu Luis Antonio Tagle. Asaylı İşçi sınıfı bir ailenin mensubu olan alçakgönüllü Papa adayı hayır işleriyle yakından ilgili.

        MANİLA BAŞPSİKOPOZU GERÇEK BİR PAPA ADAYI MI?

        İtalya ve Kuzey Amerika'dan katılan 6 aday gerçekten güçlü fakat hiçbirinin kişiliği Asaylı aday Luis Antonio kadar öne çıkmıyor.Genç ve kültürlü Asyalı aday vizyonun ve doğrusal öğretinin dengesini taşıyor.

        Mütevaziliğyle tanınan Papa adayının görevine büyük bir tutkuyla bağlanacağı beklenirken bir yandan da genç yaşının bu büyük görev için küçük kalabileceği tartışlıyor.

        Tagle geçen sene Roma'da kardinalliğe yükselmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ