Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Koton küresel marka olma yolunda ilerliyor - İş-Yaşam Haberleri

        Menekşe ATASELİM / GAZETE HABERTÜRK

        Küresel marka olmak için dönüşüme başlayan Koton, 2016’da 61’i yurtdışında olmak üzere toplam 91 yeni mağaza açma hedefi koydu. Markanın ilk defa gelecek yıl yurtdışındaki mağaza yatırımının Türkiye’yi geçeceğini belirten Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, “Türkiye’de 30, dışarıda tam 61 mağaza açacağız. Bu 2 kat farkın bir sebebi yurtiçinde denizin yavaş yavaş bitmesi ve bizim yaygınlığımızı artırmamız. Diğer sebep ise küresel marka olma iddiamız” dedi. Koton’un 2015’i 159’u yurtdışında olmak üzere toplam 434 mağaza ve 8 bin 500 çalışanla kapatacağını kaydeden Yılmaz, yüzde 30 artışla 2 milyar TL ciro beklediklerini söyledi. 2016 için yüzde 55 büyüme ve 3 milyar TL ciro hedefi koyduklarını ifade eden Yılmaz, küresel bir moda markası olmak için büyük bir değişim ve dönüşüm içinde olduklarına dikkat çekti.

        VICTORIA’S SECRET’İN TASARIMCISI EKİBE KATILDI

        Bu yıl en önemli yatırımı tasarım ve uluslararası marka olma konusundaki hazırlıklara yaptıklarını ve yurtdışında 30 mağaza açtıklarını belirten Yılmaz, aralarında Victoria’s Secret’in de bulunduğu birçok firmanın tasarım ve trend liderliğini yapan Isham Sardouk’un Koton’da Tasarım Kreatif Direktörü olarak göreve başladığını açıkladı. Sardouk’un tam zamanlı olarak Koton’da çalışacağını ifade eden Yılmaz, “Trendleri öngörüp yaratıcılıkta ön saflarda yer almamız için çalışacak. Kendisini ikna etmek için çok uğraşmadık. Sardouk, Koton’daki potansiyeli gördü. Türkiye’yi dünyada temsil eden moda markasının Koton olmasını istiyoruz” dedi.

        Türkiye’den ithal ettiği çeşitli ürünlere ambargo koyan Rusya’daki mağazalarla ilgili bir sorun yaşamadıklarını da dile getiren Yılmaz, “Bizim Rusya pazarıyla ilgili planlarımızda değişiklik yok. 2016’da ülkede 17 mağaza daha açacağız. Şu anda da ürün gönderiminde sıkıntı yaşamıyoruz. Algılandığı kadar büyük bir problem yok” diye konuştu

        155 MİLYON TL’LİK MAĞAZA YATIRIMI YAPTI

        Yılmaz Yılmaz, Koton’un 2015 yılında toplam 155 milyon TL’lik yeni yatırım ile 83 yeni mağaza açtığını, e-ticarete de 3 milyon TL’lik yatırım yapıldığını belirtti.

        2018 HEDEFİ 5.5 MİLYAR TL CİRO

        2016 yılında Ayazağa’daki şirket merkezini Kağıthane’de 36 bin metrekarelik yeni binaya taşıyacaklarını belirten Yılmaz Yılmaz, “Gelecek sene 350 milyon TL yatırım yapacağız. Bunun 70 milyon TL’si merkezimiz için harcanacak” dedi. Çalışanlarının kendileri için önemli olduğuna dikkat çeken Yılmaz, eylül ayında taşınmayı planladıkları şirketin yeni merkezinde sinema, kütüphane, spor salonu gibi alanlar olacağını kaydetti. 2016’da Türkiye’den 1.2 milyar TL’lik mal alacaklarını söyleyen Yılmaz, aynı dönemde çalışan sayısını da 8 bin 500’ten 12 bine çıkaracaklarını vurguladı. Yılmaz, Koton’un 30’uncu yılını kutlayacağı 2018’te büyük bir perakende operasyonu gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Bu dönemde toplam mağaza sayısını 700’e yükselteceklerini kaydeden Yılmaz, Koton’un cirosunun da 5.5 milyar TL’ye çıkması yönünde planlama yapıldığını açıkladı.

        PARİS’TE İLK MAĞAZAYI AÇACAK

        2016’da yurtdışında mağazalaşma hareketini hızlandıracaklarını ifade eden Yılmaz Yılmaz, 3 yeni ülkeye giriş yapacaklarını açıkladı. “2015’in son günlerinde Hırvatistan pazarına giriyoruz” diyen Yılmaz, şöyle devam etti: “Martta bir moda kenti olan Fransa’nın başkenti Paris’te ilk Koton mağazasını açacağız. Büyüklüğü bin 800 metrekare olacak. Fransa’dan sonra sırada Fas ve Belarus pazarları var. Fas’ta 3 ve Belarus’ta 4 mağaza açmayı planlıyoruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ