Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Paris'teki saldırılarda Elif Doğan da hayatını kaybetti

        Emrah YILMAZ / İZMİR

        Fransa'nın başkenti Paris'te önceki gün IŞİD tarafından yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden çifte vatandaş Elif Doğan'ın İzmir'de yaşayan ailesi acı haberi doğruladı. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından aranarak baş sağlığı iletildiğini belirten baba Kemal Doğan, "Biz ailece çifte vatandaşız. Türkiye'de bu tür saldırılar daha öncede oluyordu. Gitsek mi kalsak mı diye düşündüğümüz de oldu ama burada kalmayı tercih ettik. Kızımız Elif Doğan'ı ise hemen herkesin güvenli bir bölge olarak adlandırdığı yerlerde Paris'te terör saldırısında kaybetti. Dünyada güvenli bölge diye bir yer güvenli bölge diye bir kavram kalmadı" dedi.

        Paris'te önceki gün 7'si canlı bomba 8 terörist tarafından şehrin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen ve en az 129 kişinin öldüğü terör saldırısında hayatını kaybeden 2 Belçika vatandaşından Elif Doğan'ın aynı anda Türk vatandaşı da olduğu ortaya çıktı.

        Fransa'daki saldırıda iki Belçika vatandaşının da hayatını kaybettiğini öğrenir öğrenmez kızları Elif Doğan'a ulaşmaya çalıştığını belirten baba A. Kemal Doğan, "Kızım Elif Belçika'da Türkiye'deki İş ve İşçi Bulma Kurumu'na benzer bir kuruluşta çalışıyordu. Bu kurumun Paris'te de bir bürosu bulunuyor ve işleri gereği yaklaşık olarak ayda 10 gün buradaki büroda görev yapıyordu. Saldırı olduğu gün Paris'teki bürodaydı. O sebeple merak edip aradım. Ulaşamayınca merakım da arttı. Ama Belçika ve Fransa'daki kriz büroları ölüm haberini teyit etmeyince yaralı olduğunu düşünmüştüm. Bugün akşama doğru Türkiye Cumhuriyet Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililer arayıp başsağlığı diledi" dedi.

        Yaklaşık 30 yıl Belçika'da yaşadıklarını iklimi ve havası güzel olduğu için İzmir'e gelerek Urla'ya yerleştiklerini belirten acılı baba sözlerine şöyle devam etti: "Kızım uyum sorunu yaşayabileceği korkusundan ötürü buraya yerleşmedi. Orada kurulu bir düzeni ve işi vardı. Geçen burada da bombalar patladı yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Biraz korktuk gitsek mi kalsak mı diye düşündük de ama gördüğümüz o ki dünyada güvenli bölge güvenli bir yer kalmadı. Adamlar Amerika'ya saldırdı, kuleleri yıktı. Brüksel de saldırı oldu. Hatta bu Fransa'da ikinci saldırıları. Terörün nerede ne zaman can alacağı artık bilinemez bir hal aldı."

        Bugün (Pazar) sabah saatlerinde uçakla Belçika'ya giden Doğan ailesi, kızlarının arkadaşlarının ve sevenlerinin Belçika'da olması nedeni ile cenazesini Belçika'da toprağa vermeyi düşündüklerini, ama hanüz kesin karar vermediklerin dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ