Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Libya'daki gemi kazasından sağ kurtulan gemici Habertürk'e konuştu

        LİBYA açıklarında olumsuz hava koşulları nedeniyle önceki gün batan Türk kargo gemisi ‘M/V TINAZTEPE- S’nin mürettebatından 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

        Misurata Limanı’nın 2 mil açığında demirlediği sırada sulara gömülen gemiden kurtarılan mürettebat sayısı 8’e çıkarken, kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

        Geminin sahibi Batu Denizcilik yetkilileri, cenazelerin Türkiye’ye gönderilmesi için işlemleri yürütmek için bölgeye gitmeye hazırlanıyor. ‘M/V TINAZTEPE-S’deki faciadan sağ kurtulan ikinci makineci Cumhur Karahüseyin, korkunç kazayı HABERTÜRK’e anlattı.

        Saat 08.30 sıralarında demirlediklerini belirten Karahüseyin, bir anda fırtınanın patladığını söyledi. Dalga boyunun 6-7 metreye çıktığını ifade eden ikinci makineci, şöyle devam etti:

        “Fırtınanın şiddetiyle gemi ortadan ikiye bölündü. Başta demir atılı olduğu için tamamen ayrılmamıştı. 7-8 dakika bu halde su yüzeyinde durabildi. Can yeleklerimizi giydik, 2 şişme botu denize attık. Ardından biz de atladık ama göz gözü görmüyordu.

        ‘BİZİ DE DİBE ÇEKERDİ’

        Allah’tan gemi batarken anafor yapmadı. Yoksa bizi de dalgalarla boğuşan arkadaşları da dibe çekerdi. Her şey 7-8 dakika içinde oldu. Kurtarma botlarına uzak kalanlar, dalgalarla birlikte kayboldular.

        Gemi ikiye bölündüğünde kaptan alarm zilini çaldığı için herkes hazırlıklıydı. Ancak yardım ekipleri 25-30 dakika sonra geldi. Kaynakçı Oğuz Sütçüoğlu 5 saat denizde kalmış. Can yeleğiyle sahile yakın bir yerde Libyalı 17-18 yaşlarında 2 genç onu deniz yüzeyinde görüp kurtarmış.”

        HÜSEYİN ŞENTÜRK/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ