Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Polisten çocuğun önünde babasına dayak

        Olay yerine gelen onlarca polis, eşinin ve çocuklarının gözleri önünde şahsı öldüresiye dövdü. Eşinin yalvarmasına aldırış etmeyen polisler, yerde yatan şahsa tekme ve kemerlerle vurdu. İçişleri Bakanlığı Fatih'teki olayla ilgili müfettiş görevlendirirken olaya karışan 5 polisin açığa alındığı bildirildi.

        Olay, Fatih'te önceki gün saat 02.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre sokakta seyreden polis otosu, karşıdan gelen araca yol vermiş gibi yapıp aracın önünü kesti. Otomobilde eşi ve çocukları bulunan sürücü ile polislerin arasında yol verme tartışması yaşandı.

        Bir vatandaşın cep telefonuyla çektiği görüntülere göre polisler tartıştığı şahsa önce vurmaya başlıyor. Bu sırada olay yerine çok sayıda resmi polis yığılıyor. Polisler, sürücünün eşinin çırpınışlarına aldırmadan şahsı yere yatırıp dövmeye başlıyor. Hızını alamayan bazı polisler ise kemeriyle yerde yatan şahsa vurmaya devam ediyor. Ayağa kaldırılan sürücü önce tenha bir yerde, ardından da polis aracında dayak yemeye devam ediyor. Polisler, baygın bir halde yatan şahsın yardımına gelen esnafları da olay yerinden uzaklaştırıyor. Eşi ve çocuklarının gözleri önünde dayak yiyen şahıs, polis aracına bindirilerek gözaltına alınıyor.

        GÖRGÜ TANIDIĞINDAN ÜRPERTEN SÖZLER!

        Polis ekiplerinin bir şahsı öldüresiye dövdüğü olayı görüntüleyen vatandaş o anları anlattı. Görgü tanığı, dayak yiyen şahsın yanındaki kadının 'hamileyim' diye bağırmasının bile polisleri durdurmadığını söyledi.

        Fatih'te Ahmet K. isimli şahsın polisler tarafından öldüresiye dövüldüğü anları cep telefonu ile kaydeden vatandaş olay anını anlattı. İsminin açıklanmasını istemeyen vatandaş, saat 03.00 sıralarıyla bağrışma sesleri üzerine balkona çıktıklarını ve yaşananlara şahit olduklarını ifade etti. Görgü tanığı şahıs, olayın 'Sen yol ver ben geçeyim' diyalogu ile başladığını söyledi.

        Artan bağrışmaların ardından memurlarla otomobildeki şahıs arasında kavganın başladığını aktaran vatandaş, polislerin şahsın üzerine yüklenip altlarına aldıklarını ifade etti. Aynı yerde polislerin daha önce de bir vatandaşı dövdüğüne şahit olduğunu belirten görgü tanığı, bu kez olayı cep telefonu ile görüntülediğini söyledi.

        KADIN 'HAMİLEYİM' DİYE BAĞIRIYORDU

        Olayı anlatmayı sürdüren vatandaş, polislerin cop ve biber gazı kullandığı şahsı dövdüğünü ileri sürdü. Görgü tanığı vatandaş kaçmaya çalışan şahsı yakalayıp tekrar tekrar dövdüklerini söyledi. İsminin açıklanmasını ve yüzünün görüntülenmesini istemeyen vatandaş, dövülen Ahmet Koca'nın yanındaki kadının 'hamileyim' diye bağırmasına bile aldırış etmeyen polislerin olaya müdahale eden vatandaşlardı da darp ederek uzaklaştırdığını söyledi.

        Görgü tanığı, dayak yiyen şahsın "Ben askerim!" diye bağırdığını ama polislerin dayak atmaya devam ettiğini söyledi. Olayın şahidi şahıs, polislerin olaya müdahale eden 80 yaşlarındaki bir kadını da "Sen karışma!" diyerek uzaklaştırdığını ifade etti.

        Bu arada olayı doğrulayan mahalle esnafı, basın mensuplarına konuşmaktan kaçındı

        OLAYA KARIŞAN 5 POLİS AÇIĞA ALINDI

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih’te tartıştıkları bir kişiyi öldüresiye döven 5 polis memurunun açığa alındığını ve haklarında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

        Vali Mutlu, yaşanan olayın kendilerini üzdüğünü ifade ederek, “Fatih ilçemizde gecenin ileri bir saatinde kontrol, denetim görevini yürütmekte olan bir ekibin kimlik sorduğu bir aile ile gelişen ve sonucunda hepimizi üzen bir takım görüntüler oluştu. İzlediğimiz olayla ilgili konularda kontrol altına almak istedikleri, kimlikten sonra ilgili vatandaşımızla emniyet görevlileri arasında gelişen ve sonucunda çok kötü görüntülere sebebiyet veren üzücü bir tablo var. Yere düştükten sonra uğramış olduğu, kontrol etme aşamasında yaşanmış olan hadiseler ve son görüntüleri emniyet teşkilatımızın, güvenlik birimlerimizin hiç hak etmediği şeyler. İstanbul’da 40 bin emniyet mensubu var ve bunlar halkımızın huzur ve güvenliği ile kamu otoritesini hukuk üstünlüğü içerisinde tarafsız ve adil bir şekilde yerine getirebilmek için İstanbul’un emrine çalışıyorlar” diye konuştu.

        “Bu kontrolsüz güç kullanımıyla ilgili oluşan tablo hepimizi fevkalade üzmüştür” diyen Mutlu, tespitler yaptıklarını ve olaya karışarak yetkilerini bu şekilde kullanan 5 polis memurunu açığa aldıklarını açıkladı. Olayla ilgili soruşturmayı derhal başlattıklarını dile getiren Mutlu, “Neticesinde herkes hak etmiş olduğu ceza neyse bununla cezalandırılacak. Hiçbir zaman haksız uygulamaya, şiddete müsaade etmemiz söz konusu değil. Emniyetin, kamu görevlilerinin vatandaşa hizmet noktasında görevlerini yaparken yetkilerini aşmaması, şiddete bu oranda başvurmamaları, kanunen kendilerine verilmiş olan güç kullanma yetkisini aşmamaları her vesileyle eğitimlerde söylediğimiz hususlar. Ama burada tablo bu yetkilerin fazlasıyla aşıldığını gösteriyor. O nedenle süratle soruşturmamızı başlattık” dedi.

        Mutlu, titizlikle soruşturmayı sürdüreceklerini ifade ederek, “Bu tür uygulamalara fırsat vermeyiz” şeklinde konuştu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ