Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cemil Çiçek, grup başkanvekilleriyle toplandı

        TBMM'ye ziyaretçi girişine çeki düzen veriliyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, grup başkanvekilleriyle bir araya geldi. Toplantıya, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile CHP adına da Sinop Milletvekili Engin Altay katıldı.

        Edinilen bilgiye göre, toplantıda bazı kararlar alındı. Milletvekili yanında gelenlerin araçlarıyla gelmeleri halinde giriş kartı alması ve kapı girişlerindeki x-ray cihazlarından geçirilmeleri, araç giriş kartının milletvekilinin eş ve danışmanları da dahil başka kimseye verilmemesi ve araçta görünür yerde bulundurulması, danışmanlarının kartlarını takması, danışmanların kuliste oturmaması, danışmanların milletvekili izni olmadan ziyaretçileri kabul etmemesine karar verilerken, ziyaretçilerin kulislere girmemesi benimsendi.

        Meclis'te sadece milletvekilleri basın toplantısı yapabilecek. Milletvekili olmayanların Meclis'te basın toplantısı düzenlememesi, ayrıca milletvekili yanında basın toplantısına katılmaması kararlaştırıldı.

        Toplantıda, grup toplantılarına gelen ziyaretçi konusu değerlendirildi. Buna ilişkin nasıl bir kriter uygulanabileceği uzun süre konuşuldu. Bu konunun grupların kendi içinde görüşerek kararlarını Meclis Başkanlığı'na bildirmeleri benimsendi.

        ''GİRİŞİ YASAK OLAN 27 KİŞİ MİLLETVEKİLLERİYLE GELDİ''

        Toplantıda, ziyaretçi yoğunluğunun Meclis'te istenmeyen olaylara sebep verebileceği ifade edildi. Geçen hafta Salı günü CHP Grup Toplantısı'nı izlemek üzere 56 otobüsle gelen ziyaretçilerin aranmasının mümkün olmadığını ifade eden Çiçek, CHP'nin 200 kişiyi içeriye alması konusunda gösterdiği hassasiyete teşekkür etti.

        Meclis Başkanı Cemil Çiçek, yoğunluk nedeniyle ziyaretçi kartının yetişmediğini belirterek, ''TBMM'ye girişi yasak olan 27 kişinin milletvekilleri nezaretinde Meclis'e girdiğini'' söyledi. Çiçek, grup başkanvekillerine, ''Hoş olmayan olayların ortaya çıkmaması için bize yardımcı olun'' dedi.

        Çiçek, lokantada aynı anda 360 kişiye yemek verildiğini kaydetti.

        Çiçek, 2012 yılında kulislere 22 bin 945 kişinin girdiğine işaret ederek, bu konuyla ilgili olarak milletvekillerine yazı gönderileceğini kaydetti. Çiçek, 2012 yılında 840 kişinin kartsız ve kontrolsüz giriş yaptığı kaydetti.

        BALKONLARIN MUKAVEMETİŞ 330 KİLOGRAM

        Toplantıda, Çiçek'in AK Parti Grubu'na yaptığı ''balkon'' uyarısı da gündeme geldi. Çiçek, uyarı hakkında neler yapıldığını sordu. AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, yazı üzerine önlem aldıklarını, bu hafta yapılan grup toplantısında balkonda ayakta ziyaretçiye izin vermediklerini söyledi.

        AK Parti'nin grup toplantısını yaptığı eski senato salonundaki balkonların mukavemetinin 330 kilogram olduğu ifade edildi.

        ÇİÇEK, GENEL BAŞKANLARA DOSYA GÖNDERDİ

        Toplantıda, TBMM Genel Kurulu'ndaki tartışma ve üslup da gündeme geldi.

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek, siyasi parti genel başkanlarına, Genel Kurul'un 2012 yılındaki görüşmelerinde milletvekillerinin üsluplarına ilişkin tutanaklardan alınan bir dosya gönderdiğini ifade etti.

        Çiçek'in konuya dikkati çekmesi üzerine grup başkanvekilleri de görüşlerini ifade etti. Grup başkanvekilleri, konu üzerinde mutabık olduklarını belirterek, daha hassas davranılması, müeyyidelerin artırılması ve uygulanmasını istedi.

        MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Genel Kurul'da son zamanlarda milletvekilleri arasında sık sık yaşanan gerginliklere dikkati çekerek, kullanılan üsluptan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

        AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş da ''Meclis'in manevi şahsiyetini temsil eden milletvekilleridir. Milletvekilleri, Meclis'in manevi şahsiyetini korumak ve kurallara uymakla mükelleftir'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ