Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 'Parkasız Deniz Gezmiş' tartışmasına Yalçın Akdoğan'dan yanıt

        Uzun yıllar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağ kolu ve danışmanı olarak görev yapan Yalçın Akdoğan, Habertürk TV'de Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. Akdoğan, Erdoğan'ı Deniz Gezmiş ile değil, Atatürk ile açıkladı:

        "Bir şekilde partileri kuran insanlar var. Erbakan hoca gibi, Özal, Türkeş, Menderes gibi. Bir de onların ötesinde, bir lider pozisyonu var. Ben Atatürk'ün de öyle olduğunu düşünüyorum, Tayyip Erdoğan'ın da. Bir yol ve yön oluşturan. Kendi ideolojisini ortaya koyan, milyonları peşinden sürükleyebilen, hatta yaşarken mitolojik bir karaktere, bir kahramana dönüşen bir kişi."

        DENİZ GEZMİŞ BENZETMESİNİ KABUL ETMEDİ

        REKLAM

        Akdoğan, Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş'in programında Rıdvan Dilmen'in yaptığı "parkasız Deniz Gezmiş" benzetmesini kabul etmedi, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğini daha farklı şekilde tarif etti:

        "Umut olarak görülen, kurtarıcıya dönüşen, onu başardıktan sonra kahramana dönüşen bir kişi. Atatürk de Kurtuluş Savaşı, milli mücadele, kriz var, Samsun'a çıkıyor, bir kurtarıcı figürü ve başarılı oluyor, Cumhuriyet'i kuruyor. Karizmatik lider tipolojisi. Tayyip Erdoğan'da da böyle bir liderlik özelliği olduğunu düşünüyorum ben. Onun için başka bir kategoride değerlendiriyorum."

        ERDOĞAN'IN DOLMABAHÇE TEPKİSİ

        Akdoğan çözüm sürecinin önemli bir parçası olarak nitelenen ve kamuoyuna "Dolmabahçe mutabakatı" olarak yansıyan görüşmeye ilişkin soruları da yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o dönemde görüşmeye ilişkin yaptığı "Yok hükmündedir" açıklamalarını şöyle yorumladı:

        "Kardeşlik süreçlerini, demokratik açılım süreçlerini sayın Cumhurbaşkanımız başlattı. Ama karşı tarafta bu işi bozmaya çalışan, derdi başka olan birileri var. Bundan dolayı sayın Cumhurbaşkanımız haklı bir tepki ortaya koydu"

        REKLAM

        65. HÜKÜMETTE YER ALMAMASINI "ZAMANIN RUHU" DİYE YORUMLADI

        Akdoğan, 65. hükümette bakan olarak yer almamasını ise "Zamanın ruhu" diye yorumladı. Akdoğan, "Başbakan'ın takdiri ile alakalı. Teknik direktör kimi istiyorsa onu sahaya sürer. Siyasi hırsları olan birisi değilim. Daha küçük şeylerle mutlu olmasını seven biriyim" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ