Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Yahu oğlunun doğum gününü de mi bilmezsin?"

        AK Parti Develi ilçesi dördüncü Olağan Kongresi yapıldı. Tek listenin yarıştığı seçimde mevcut başkan Mehmet Durukan yeniden başkanlığa seçildi.

        Develi Belediyesi Konferans salonunda gerçekleştirilen ilçe kongresine AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, İl Genel Meclis Başkanı Saadettin Aydın, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

        Kongrenin açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, yaptı. AK Parti teşkilatı olarak bir kongre sürecine daha girildiğini belirterek, " O kadar güzel bir teşkilatın mensuplarıyız ki, bu kongre süreçlerinde bunu daha iyi anlıyorum. Sizlerin yüzünüzdeki bu güzelliği ve samimiyeti gördükçe bana ayrı bir heyecan geliyor. Develi ilçesi gerek referandum da gerekse 12 Haziran seçimlerinde üzerine düşeni yaptı. Develi 2014 yerel seçimlerde, 2015 genel seçimlerinde de üzerine düşeni yapmalıdır." dedi.

        AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş' da, önümüzdeki hafta TBMM'de bütçe görüşmeleri yapılacağını ifade ederek sözlerine başlarken konuşmasının büyük bölümünde ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

        Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı muhalefetin kendilerini heyecanlandırmadığını belirten Elitaş, "Takımlar sahaya çıktıktan sonra bir de karşınızdaki takım mahalle takımı olursa, diğeri de süper lig takımı olursa problem ortaya çıkıyor zaten. Türkiye uzun yıllardır muhalefetin yetersizliğinden ve basiretsizliğinden çekmiştir. Ama bu güne kadar hiç böyle basiretsiz muhalefete rastlamadım. Bu güne kadar en basiretsiz, en başarısız muhalefet kim diye sorsalar tabii ki bu iki muhalefet olur. Kemal Kılıçdaroğlu 12 Eylül 2010 halk oylamasında canla başla mücadele etti. Gezmedik il, gitmedik köy bırakmadı referanduma hayır dedirtebilmek için. Ama Cenab-ı Hakk'ın hikmetiyle kendisi oy kullanmayı beceremedi. Hayır bile diyemedi. Adını yazdırmayı unutmuş. Seçmen listesinde adının olması gerektiğini bilmiyor ama bir partinin genel başkanı.

        Biliyorsunuz bedelli askerlikle ilgili yasa çıkardık. Kemal Kılıçdaroğlu'na da sormuş 'oğlunuz bedelli askerlik yapacak mı?' diye. Oda 'Ben oğlumla konuştum bedelli askerlik yapmayacak.' diye cevap veriyor. Allah aşkına hadi merdivene ters binersin. O yanındakilerin kusurudur. Yahu oğlunun doğum gününü de mi bilmezsin? Sayın Kılıçdaroğlu, genel başkanlık seni ailenden, Türkiye'den bu kadar koparmasın çünkü Türkiye'nin bir ana muhalefet partisine ihtiyacı var. Az önce salonda vur vur inlesin Kemal dinlesin şeklinde bağıranlar oldu. Buna gerek yok kendi partisi içinde sağdan vuruyorlar, soldan vuruyorlar perişan ettiler zaten. Sayın Kılıçdaroğlu siz ana muhalefet partisi lideri olarak önemli bir konumdasınız. Yarın bütçe görüşmeleri sırasında her şeyi eleştirebilirsiniz ama bir başka ülke Türkiye'yi yüceltirken sizin Türkiye'yi yerin dibine sokma gibi bir hakkınız yoktur. Bunu bedelini bu millet size ödetir. Tabii sandığa kadar ömrünüz vefa ederse, sandığa kadar genel başkanlığınız devam ederse." şeklinde konuştu.

        Yapılan konuşmalardan sonra seçimlere geçildi. Milletvekili Ahmet Öksüzkaya'nın divan başkanlığını yaptığı seçimde mevcut başkan Mehmet Durukan yeniden başkanlığa seçildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ