Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Eskişehirspor Fenerbahçe'de 5504 oy alan Aziz Yıldırım, 1144 oy alan Hulusi Belgü'yü geride bırakarak 12. kez başkan seçildi - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurulunda 5 bin 504 oy alan Aziz Yıldırım, bin 144 oy alan Hulusi Belgü'yü geçerek yeniden başkanlığa seçildi.

        Ülker Sports Arena'da yapılan genel kurulun divan başkanı Vefa Küçük, toplam 6 bin 648 geçerli oyun kullanıldığını açıkladı. Küçük, her iki başkan adayını da kürsüye çağırarak sonuçları açıkladı. Toplam 21 sandıkta yapılan seçim sonucunda Aziz Yıldırım 5 bin 504, Belgü bin 144 oy aldı. Aziz Yıldırım, rakibine 4 bin 360 oy fark atarak tekrar başkanlık görevine getirildi.

        Ülker Sports Arena'da iki gün süren genel kurul toplantısında bugün yapılan başkanlık seçimini 5 bin 504 oyla kazanan Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu listesi de 5 bin 501 oy aldı. Genel kurul üyeleri Yıldırım'ın yönetim kurulunda asil listede bulunanlar 5 bin 499 ile 5 bin 501 arasında oy alırken, yedek listedeki üyelere 5 bin 500'er oy verildi. Kongrede Aziz Yıldırım'ın oy kullandığı 21 numaralı sandıkta Yıldırım'a 315, rakibi Hulusi Belgü'ye 67 oy çıktı. Hulusi Belgü'nün oy kullandığı 4 numaralı sandıktan Belgü'ye 62, Yıldırım'a ise 265 oy çıktı.

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, seçimli olağan genel kurulda kendisini yeniden göreve seçen kongre üyelerine teşekkür etti. Ülker Sports Arena'da seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yönetim kurulu üyeleriyle kürsüye gelen Yıldırım, enteresan bir kongre geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

        "Bize gösterdiğiniz destekten, en azından verdiğimiz sözler içerisinde kulübü idare etme şansı verdiğiniz için teşekkürler. Bize oy vermeyenlere de teşekkür ediyorum. Çünkü bizim üst kimliğimiz Fenerbahçe'dir. 1900'lü yıllarda 'Siyah çoraplılar'dan başladı, o zamanki padişah döneminde eziyetler görüp, onların yaptıklarıyla kapatıldık. Daha sonra cumhuriyet yıllarında da devletle sıkıntılar yaşadık. 1960'tan sonra da bu sıkıtılar vardı ve en son 3 Temmuz'la, paralel yapının Türkiye'de değişim yapmasıyla ilgili projenin içerisine konduk. Orada bir 3 Temmuz ruhu ortaya çıktı."

        Yıldırım, "1 Milyon Üye" projesinin önemine de vurgu yaparak kendisinden sonra gelecek başkanın da bu projeye önem vermesini istedi.

        İSMAİL KARTAL AÇIKLAMASI

        Aziz Yıldırım, sezonun sona ermesiyle Fenerbahçe Futbol Takımı'ndan ayrılan teknik direktör İsmail Kartal'a sahip çıktı. Sporculara saygılı olunması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

        "İsmail Kartal bu kulübün bir çocuğudur. 17 yılda kendi 5 çocuğumuzu futbol takımının başına getirdim. Bu çocuk kurşunlandı. Hayatını kaybedebilirdi. Bu olaydan sonra futbol takımında düşüş başladı. Bunu böyle görmek lazım. İsmail Kartal'a ve sporcularıma teşekkür ediyorum. İsmail Kartal'ın çocuğu okulda babasından dolayı dövüldü. Hanımı tacize uğradı. İsmail Kartal, evine giderken 10 gün önce 3 kişi arabasını çevirmiş. Kavga etme durumuna gelmişler. İsmail Kartal bu kulübün çocuğudur. Yapılanı kabul etmiyorum. Bir daha yaparlarsa karşılarında beni bulurlar."

        "TEMİZLENDİĞİM GÜN KONGRE KARARI ALACAĞIM"

        Aziz Yıldırım, bir sonraki kongreye başkan adaylarının şimdiden hazırlanması gerektiğini vurguladı. Sarı-lacivertli kulübün başkanı, futbolda şike davasındaki mahkemenin kararına vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:

        "Ben 24 saatimi bu kulübe adadım. Yeni gelecek olan insanlar bu 24 saatlerini veremezler. Onların öyle bir vakti olmayacaktır. Onlara önerim, çalışmalara şimdiden başlasınlar. Mahkeme bitip temizlendiğim günün akşamı kongre kararı alacağım. Fenerbahçe'nin iyiliği için de her zaman burada olacağım. Herkes ona göre tavrını alıp yaşasın. Bıraktığım gün çocuklarımı burada alkışlatacağım. Küçük kızımı da omuzlarıma alıp Fenerbahçe'ye veda edeceğim. Allah, Fenerbahçe'nin, Cumhuriyet yaşadığı sürece yaşamasını sağlasın."

        12. KEZ BAŞKAN SEÇİLDİ

        Fenerbahçe Kulübü'nün olağan genel kurulunda Aziz Yıldırım, kulüp tarihinde girdiği 12. kongrede de başkanlığa seçildi. Sarı-lacivertli kulübe ilk kez 14-15 Şubat 1998'deki genel kurulda başkan seçilen Yıldırım, 17 yılı aşkın sürede girdiği 12 kongrede de koltuğu bırakmadı. Sarı-lacivertli kulüpte girdiği seçimli genel kurulların 7'sinde tek aday olan Aziz Yıldırım, son iki kongrede rakiplerle yarıştı.

        2-3 Kasım 2013 kongresinde Mehmet Ali Aydınlar'a karşı rekor oyla (6 bin 821) başkan seçilen Yıldırım, bu kez de Hulusi Belgü'ye karşısında 5 bin 504 oyla seçimi kazandı.

        Yıldırım'ın yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor:

        Asil üyeler: Mithat Yenigün, Mahmut Nedim Uslu, Nihat Özbağı, Murat Özaydınlı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ender Alkaya, Alaeddin Yıldırım, Ömer Temelli, Mehmet Şekip Mosturoğlu, İsfendiyar Zülfikari, Önder Fırat, Erhan Türkoğlu, Ozan Balaban, Mehmet Tahir Sarıoğlu

        Yedek üyeler: Hakan Dinçay, Mehmet Selim Kosif, Metin Doğan, Mustafa Serdar Erkan, Selim Sapan, Cenk Başak, Barış Altuğ Aydil

        Bu arada Aziz Yıldırım'ın ilk kez kendi yönetim kurulunu oluşturduğu 1998'deki olağanüstü genel kuruldan bu yana bütün yönetim kurullarında yer alan Ünal Uzun, bu kez yönetimde bulunmuyor.

        SANDIKTAN ÇIKAN SONUÇ:

        TOPLAM

        AZİZ YILDIRIM: 5504

        HULUSİ BELGÜ: 1144

        1. Sandık

        Aziz Yıldırım: 260

        Hulusi Belgü: 51

        2. Sandık

        Aziz Yıldırım: 271

        Hulusi Belgü: 49

        3. Sandık

        Aziz Yıldırım: 280

        Hulusi Belgü: 62

        4. Sandık

        Aziz Yıldırım: 265

        Hulusi Belgü: 62

        5. Sandık

        Aziz Yıldırım: 261

        Hulusi Belgü: 51

        6. Sandık

        Aziz Yıldırım: 248

        Hulusi Belgü: 60

        7. Sandık

        Aziz Yıldırım: 248

        Hulusi Belgü: 51

        8. Sandık

        Aziz Yıldırım: 263

        Hulusi Belgü: 61

        9. Sandık

        Aziz Yıldırım: 247

        Hulusi Belgü: 66

        10. Sandık

        Aziz Yıldırım: 268

        Hulusi Belgü: 52

        11. Sandık

        Aziz Yıldırım: 274

        Hulusi Belgü: 54

        12. Sandık

        Aziz Yıldırım: 269

        Hulusi Belgü: 48

        13. Sandık

        Aziz Yıldırım: 254

        Hulusi Belgü: 58

        14. Sandık

        Aziz Yıldırım: 285

        Hulusi Belgü: 44

        15. Sandık

        Aziz Yıldırım: 268

        Hulusi Belgü: 41

        16. Sandık

        Aziz Yıldırım: 256

        Hulusi Belgü: 58

        17. Sandık

        Aziz Yıldırım: 241

        Hulusi Belgü: 58

        18. Sandık

        Aziz Yıldırım: 250

        Hulusi Belgü: 46

        19. Sandık

        Aziz Yıldırım: 242

        Hulusi Belgü: 44

        20. Sandık

        Aziz Yıldırım: 238

        Hulusi Belgü: 53

        21. Sandık

        Aziz Yıldırım: 315

        Hulusi Belgü: 67

        Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen genel kurulda, yaklaşık 17 bin kongre üyesi 17.00'ye kadar oy kullandı. Aziz Yıldırım ve Hulusi Belgü'nün başkanlık için yarışacağı genel kurulda, toplam 21 sandık kuruldu. Genel kurul üyeleri Yıldırım için sarı, Belgü için mavi renkte basılan oy pusulalarını kullandı.

        Başlama saati itibarıyla üyelerin kongreye büyük ilgi gösterdiği görüldü. Üyeler başlama saatinden önce sandıkların önünde kuyruklar oluşturdu.

        AZİZ YILDIRIM OYUNU KULLANDI

        Fenerbahçe Spor Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Fenerbahçe Başkanı ve Başkan Adayı Aziz Yıldırım oyunu kullandı. Salonda bulunan vatandaşlar başkan Aziz Yıldırım'ın salona girmesi ile sevgi gösterisinde bulundu. Başkan Aziz Yıldırım 21. nolu sandıkta oyunu kullandı.

        "İSTİKRARLI BİR SİYASETİN GELMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"

        Oyunu kullanan başkan Aziz Yıldırım daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugün Fenerbahçe Kongresi'nin yeni başkanını seçeceğini belirterek, "Camiamıza ve kulübümüze hayırlı olmasını diliyorum. Ama en önemlisi 7 Haziran'da seçimler var. Bu seçimlerin Türkiye Cumhuriyeti'ne hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Milletimizin mutlu yaşamasını sağlayan istikrarlı bir siyasetin gelmesini temenni ediyorum" dedi.

        HULUSİ BELGÜ OYUNU KULLANDI

        Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurulunda oy verme işlemi sürerken, başkan adayı Hulusi Belgü oyunu kullandı.

        Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen genel kurulda sabah saatlerinden itibaren, yönetim kurulu aday listesinde yer alan arkadaşlarıyla beraber saatlerce üyeleri karşılayan Belgü, ailesiyle beraber 4 numaralı sandığa giderek oy kullandı.

        Belgü yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'ye hizmet aşkıyla yandıklarını ifade ederek, "Kazansak da kazanmasak da hep Fenerbahçe'nin emrindeyiz. Bu uzun bir yürüyüşün başlangıcı. İnşallah bundan sonra hep beraber olacağız. Fenerbahçe'ye hizmet aşkıyla yanıyoruz. Kim kazanırsa başarılar diliyorum. Aynı şeyi karşı taraftan da bekliyorum. Kaybeden seçilen başkana yardımcı olacak" şeklinde ifadeler kullandı. Belgü, oy kullandıktan sonra salona giriş yapılan noktada üyeleri karşılamaya devam etti.

        ALİ KOÇ DA OY KULLANDI

        Genel kurulda dün yaptığı açıklamada gelecek dönemde başkanlık için sinyal vererek, "Elimizi taşın altına koyma zamanımız geldi" sözleriyle kongrede büyük bir heyecan oluşturan eski yönetici Ali Koç da oy kullandı.

        Kongre üyeleri büyük ilgi gösterdiği Koç ile uzun süre fotoğraf çektirdi. Koç'a yönelik "Başkanım" şeklindeki hitaplar da dikkati çekti. Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticilerinden Nihat Özdemir de kongreye katılıp, oy verenler arasında yer aldı.

        İLKER BAŞBUĞ OYUNU KULLANDI

        Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen Fenerbahçe Spor Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Mehmet Haberal oyunu kullandı.

        İlker Başbuğ 3. numaralı sandıkta oyunu kullanırken, Haberal ise 10. numaralı sandıkta oyunu verdi. Oy kullanma işleminin ardından Haberal ve Başbuğ bir süre sohbet ettikten sonra salondan ayrıldı.

        MEHMET ALİ AYDINLAR OYUNU KULLANDI

        Fenerbahçe Spor Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar oyunu kullandı. Fenerbahçe'nin, Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurul toplantısında eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve bir önceki kongrede Fenerbahçe Başkan Adayı olan Mehmet Ali Aydınlar oyunu kullandı. 3 numaralı sandıkta oy kullanan Aydınlar, daha sonra Divan Başkanı Vefa Küçük ile bir araya geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ