Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri - Futbol Haberleri
        1

        Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde yer aldığı grup belli oldu. Sarı-lacivertli takım, A Grubu’nda Manchester United, Feyenoord ve Zorya Luhanks ile eşleşti... Rakipleri tanıyalım...

        2

        Fenerbahçe'nin yıldız golcüsü Robin van Persie, kariyeri boyunca forma giydiği takımlardan (Feyenoord - ManU) iki tanesine rakip oldu.

        3

        Fenerbahçe, Avrupa Kupalarında Manchester United ile oynadığı dört maçta iki galibiyet, iki yenilgi aldı.

        4

        Manchester United yaz transfer döneminde 185 milyon Euro harcadı. Bonservisle alınan oyuncular Pogba, Mkhitaryan ve Eric Bailly. Tam bir yıldızlar topluluğu olan Kırmızı Şeytanlar'da Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba ve Wayne Rooney isimleri öne çıkıyor.

        5

        Manchester United'ın eski futbolcusu Phil Neville'ye göre en korkutucu deplasman Şükrü Saracoğlu.

        6

        Wayne Rooney, UEFA Şampiyonlar Ligi kariyerinin ilk maçını Fenerbahçe'ye karşı oynamış ve hat-trick yapmıştı. (29.08.2004)

        7

        İki takım 2004-2005 sezonunda da yine Şampiyonlar Ligi’nde aynı grupta yer aldı. Deplasmanda rakibine 6-2 gibi farklı bir mağlubiyet alan Fenerbahçe, evinde oynadığı son maçta 3-0 galip geldi. Bu maçta Tuncay Şanlı’nın attığı rövaşata golü, jeneriklerde yerini aldı.

        8

        Manchester United'ın Avrupa Kupaları'nda evinde sürdürdüğü 40 yıllık yenilmezlik serisini bozan takım Fenerbahçe olmuştu. (Boliç)

        9

        Jose Mourinho'nun kura yorumu: "Şampiyonlar Ligi gibi gruptayız. Zor ama iyi grup. Büyük maçlar bizim için iyidir. İstanbul ve Rotterdam'da büyük maçlar oynayacağız. Bu grup taraftarlarımız için iyi bir hediye oldu"

        10

        İNGİLİZ BASINI NE YAZDI?
        The Sun: "MANU'ya Türk devi"

        Mirror: "Şampiyonlar Ligi grubu gibi oldu"

        Metro: "Kırmızı Şeytanlar, Türk devini çekti. Van Persie dönüyor"

        11

        Feyenoord forması giyen Kuyt, UEFA Avrupa Ligi kuraları öncesi Manchester United ve Fenerbahçe ile eşleşmek istediğini söyledi, bu isteği birkaç saat sonra gerçekleşti.

        12

        Teknik Direktörlüğünü Fred Rutten'ın yaptığı kırmızı-beyazlı takımın kadrosunda Bilal Başacıkoğlu da oynuyor.

        13

        Fenerbahçe, 2002-2003 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu maçında Hollanda takımı Feyenoord ile karşılaşmıştı. İlk maçta deplasmanda 1-0 yenilen sarı-lacivertliler kendi evinde de 2-0 mağlup oldu.

        14

        1923 yılında kurulan Ukaryna ekibi Zorya Luhansk, maçlarını 22 bin 288 kişilik Avanhard Stadı'nda oynuyor. Teknik Direktörülüğünü Yuriy Vernydub'in yaptığı Ukrayna ekibi ligde 3. sırada yer alırken, 4 galibiyeti 1 beraberliği bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ