Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Günün transfer haberleri (17.05.2017) - Futbol Haberleri
        1

        Çapraz bağları kopan Brezilyalı Fabiano takımdan ayrılınca kaleci arayışına başlayan sarı-lacivertli yöneticilerin, Persepolis forması giyen 24 yaşındaki Alireza Beiranvand’ın transferini bitirmek üzere olduğu ortaya çıktı. İran Milli Takımı forması da giyen genç file bekçisi ilk etapta 1 yıllığına kiralanacak. (Skorer)

        2

        Beşiktaş Oğuzhan Özyakup ile 5 yıllık yeni sözleşme yapmaya hazırlanıyor. Yönetimin teklifini kabul eden Oğuzhan, 1 hafta içinde yeni kontratına imza atacak. Bu sezon 1.4 milyon Euro ve maç başı 10 bin Euro kazanan 24 yaşındaki futbolcunun ücreti, yıllık 2 milyon Euro'ya çıkacak. Oğuzhan'ın serbest kalma bedeli ise netlik kazanmadı. (NTV Spor)

        3

        Hamza Hamzaoğlu yönetiminde gelecek sezon çok iddialı bir takım kurmaya hazırlanan Osmanlıspor ilk bombasını patlattı. Mor-Sarılılar, Galatasaray’ın tecrübeli savunmacısı Hakan Balta’yla her konuda anlaşma sağladı. (Fanatik)

        4

        Hamza Hamzaoğlu yönetiminde gelecek sezon çok iddialı bir takım kurmaya hazırlanan Osmanlıspor ilk bombasını patlattı. Mor-Sarılılar, Galatasaray’ın tecrübeli savunmacısı Hakan Balta’yla her konuda anlaşma sağladı. (Fanatik)

        5

        Sarı-Lacivertliler, Kjaer’den iyi bir bonservis geliri elde edecek. Fenerbahçe, yıldız futbolcusu için kapıyı 15 milyon Euro’dan açacak ancak bu rakamın aşağı çekilmesi muhtemel. Yönetimin isteyen kulüpler arasında tercihi Milan. Kjaer transferinde Sosa’yı takasla almak isteyen yönetim, üstüne para da kazanarak kârlı bir anlaşma yapmanın peşinde. Ancak Danimarkalı futbolcu tercihini Monaco’dan yana kullanırsa, yönetimin bu planı suya düşecek. (Fanatik)

        6

        Şubat 2016’da Çin’in Evergrande Guangzhou Kulübü’ne tam 42 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Martinez Aslan oluyor. Yıldız golcünün son dönemde yaşadığı ağır sakatlık Özbek'i düşündürüyor. Özbek, “Martinez çok iyi bir golcü. Ancak son dönemde önemli sakatlıklar yaşamış. Ya sakatlanırsa” ifadesini kullanırken 30 yaşındaki futbolcu ise tedavisinin tamamladığını, iyi olduğunu belirtip tüm testlere girebileceğini söyledi. Kolombiyalı yıldız için Özbek’ten onay çıkmaz ise G.Saray’ın alternatifi Bafetimbi Gomis. (Hürriyet)

        7

        Fenerbahçe'nin yeni sezondaki hocası olması beklenen Aykut Kocaman, bu kararıyla herkesi şok etti. Gelecek sezon Fenerbahçe'ye çalıştıracak olan Kocaman, bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Lens için yönetime olumsuz rapor verdi. Kocaman, oyuncunun yüksek maliyetini de göz önüne alarak alternatifleri de belirledi. Yine de Lens için imkanları zorlayacak Sarı-Lacivertliler, bu oyuncunun alternatiflerini de belirledi. Shakhtar Donetsk'li Taison'ı imza aşamasına getiren Sarı-Lacivertli yönetimin son bombası da Premier Lig'den... Lens'te pürüz çıkması durumunda sezon sonu Manchester City ile sözleşmesi bitecek olan Jesus Navas'a imza attırılacağı iddia ediliyor. (Skorer)

        8

        Savunma sıkıntısını gidermek için yola çıkan Galatasaray, Valencia’nın tecrübeli defans oyuncusu Aymen Abdennour'a göz koydu. İki sezon önce 22 milyon euroya İspanyol ekibine transfer olan futbolcu, bir aydır sakatlığı nedeniyle takımında görev yapamadı. Sarı-kırmızılıların, yıldız futbolcu için 6-7 milyon euro bonservis ödemeye hazır olduğu öğrenildi. (Skorer)

        9

        Bir sezon aradan sonra Süper Lig’e geri dönen Sivasspor sezonun tamamlanmasını beklemeden düğmeye bastı. Güçlü bir kadroyla geri dönmek isteyen Kırmızı-Beyazlılar’ın transferdeki ilk adımı ise eski yıldızı Aatif. (Fanatik)

        10

        Hollanda’da 18 yıl sonra şampiyonluğa ulaşan Feyenoord, transfer çalışmalarına başladı. Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacak olması nedeniyle güçlü bir kadro ile yeni sezona girmek isteyen Rotterdam ekibinin listesindeki oyunculardan birinin de Fenerbahçeli Jeremain Lens olduğu ortaya çıktı. Sarı-lacivertli ekibin Sunderland’den kiraladığı oyuncu için Feyenoord Genel Menajeri Martin van Geel, “Lens transfer listemizdeki isimlerden bir tanesi. Bizim için biraz pahalı ancak bu transfer gerçekleşirse çok iyi olur” dedi. (Skorer)

        11

        Ligde Beşiktaş’la kafa kafaya şampiyonluk yarışı veren Başakşehir, Galatasaray’ın yıldızını gözüne kestirdi. Turuncu- Lacivertliler, Sarı-Kırmızılı kulüpteki sözleşmesi sona erecek olan Chedjou’yla prensipte el sıkıştı. Ancak 31 yaşındaki Kamerunlu futbolcunun birkaç Çin kulübünden teklif beklediği, bunu da Başakşehir’e ilettiği ve Uzakdoğu işi olmazsa, İstanbul temsilcisiyle resmi sözleşme imzalayacağı öğrenildi. (Fanatik)

        12

        Kjaer, geçtiğimiz hafta İtalya’ya gidip Milan ile görüşme gerçekleştirmişti. Başarılı savunmacının son talibi Monaco oldu. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynayan, ligde ise şampiyonluğu büyük ölçüde garantileyen Kırmızı-Beyazlılar, Kjaer’in adını transfer listesinin ilk sırasına yazdı. Monaco’nun 28 yaşındaki futbolcunun menajeri Mikkel Beck’e cazip bir teklif sunduğu kaydedildi. Simon Kjaer, Fransız ekibine gitmeye sıcak baksa da henüz kararını vermedi. (Fanatik)

        13

        Süper Lig’de Beşiktaş ile şampiyonluk yarışını sürdüren Medipol Başakşehir transferde de boş durmuyor. Başakşehir'in scout ekibinden Zafer Turan’ın son olarak Bulgaristan’a gittiği öğrenildi.Levski Sofya’nın Ludogorets’i misafir ettiği karşılaşmayı yerinde izleyen Turan’ın özellikle ev sahibi ekipten Bozhidar Kraev ve Mehdi Bourabia’yı mercek altına aldığı belirlendi. CSKA Sofya-Lokomotiv Plovdiv maçında ise CSKA’lı Bozhidar Chorbadzhiyski ve Anton Nedyalkov’un da içlerinde bulunduğu birçok oyuncunun takip edileceği belirtildi. Bu isimler içerisinde özellikle 19 yaşındaki Bozhidar Kraev dikkat çekiyor. (Skorer)

        14

        Milli Takımı’nda oynayan Eren Derdiyok için, Galatasaray Yönetimi’nin belirlediği bonservis bedelinin ise 5 milyon Euro olduğu belirlendi. (Fanatik)

        15

        Wolfsburg Menajeri Olaf Rebbe, "Gomez, 2017-18 sezonu için Şampiyonlar Ligi'nde kalmayı şart koşmuştu. Son görüşmemizde ise çok pozitifti. Bundesliga'da kalıp sezon sonu Mario ile masaya oturacağız" açıklamasını yaptı. (NTV Spor)

        16

        Beşiktaş’ın transfer gündeminde yer alan Mario Mandzukic’ten kötü haber geldi. Juventus’un tecrübeli teknik adamı Massimiliano Allegri’nin Hırvat golcünün bu sezonki performansından memnun olduğunu yönetime ilettiği ve yıldız isimle sözleşme yenileme kararı alındığı öğrenildi.

        17

        Trabzonspor, Manchester United'ın tecrübeli orta saha oyuncusu Fellaini için girişimlerine resmen başladı. Transfer görüşmeleriyle ilgili olarak, İngiliz basını da Trabzonspor'un oldukça ciddi olduğunu ve oyuncunun da bu görüşmelere sıcak baktığına yer verdi. Daily Star gazetesi, "Fellaini Türkiye'ye mi gidiyor?" başlığıyla verdiği haberde 29 yaşındaki oyuncunun Trabzonspor'un teklifine sıcak baktığını yazdı.

        18

        Fenerbahçe yönetimi, kariyerini Meksika’da sürdüren Pierre Gignac ile görüşme yaptı. Fransız golcüye resmi teklifte bulunan Sarı-Lacivertliler bu transferi mutlaka bitirmek istiyor. Fenerbahçe, 31 yaşındaki Gignac'ın bonservisi için 4 milyon Euro'yu gözden çıkardı. Sarı- Lacivertliler'in yıldız futbolcuya da 3 yıl için 11 milyon Euro'luk teklif sunduğu belirtiliyor. (Takvim)

        19

        Santrfor konusunda sağ gösterip sol vurmaya hazırlanan sarı-lacivertli ekibin, Aytemiz Alanyaspor'da fırtına gibi esen ve 21 golle, gol krallığı yarışında ilk sırada olan Vagner Love için gizlice girişimlerde bulunduğu ortaya çıktı. Kanarya, bir yıl daha sözleşmesi olan 32 yaşındaki Brezilyalı yıldız için Aytemiz Alanya'ya para + futbolcu teklifinde bulunacak. (Fotomaç)

        20

        Fenerbahçe'nin devre arası da olmak üzere uzun zamandır ilgilendiği Oscar Trejo, sezon sonunda Toulouse'dan ayrılacağını duyurdu. UEFA ile yaptığı anlaşma sebebiyle daha çok bonservisi elinde olan futbolcuları listesine alan Sarı Kanarya'nın kısa süre içinde Arjantinli yıldızla masaya oturması bekleniyor. Fransız basını, Trejo'nun ayrılık kararı sonrası yeni rotasının büyük ihtimalle Fenerbahçe olacağını yazdı. Sarı-lacivertlilerin listesindeki isimlerden biri de Ruslan Malinovsky. (Fotomaç)

        21

        F.Bahçe'nin orta sahaya almak istediği ilk isim Taison. Ancak bonservisi ve ücreti el yakıyor. Dün Lazio'nun ona yıllık 5 milyon euro'luk bir teklif sunduğu haberleri çıktı. Menajeri Diego Dornelles ise "Kontratı aralıkta bitiyor. Ben kimseyle görüşmedim" diyerek bu söylentileri yalanladı. (Fotomaç)

        22

        Fenerbahçe, UEFA ile yaptığı anlaşma sebebiyle transfere kaynak oluşturmak için Robin van Persie'yi ABD'ye pazarlamayı düşünüyordu. Sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım "Bir teklif gelirse oturur konuşuruz. Ancak şu ana kadar bize gelen hiç teklif yok" ifadelerini kullandı. Hollandalı yıldız geçen hafta Çin veya Arap takımlarına gitmeyeceğini söylemişti. (Fotomaç)

        23

        Fransız ekibi Monaco’nun, Beşiktaş’ın 1 yıl daha kiralamak istediği Anderson Talisca’yı renklerine katmak için düğmeye bastığı belirtildi. Tielemans'ın ilk sırada olduğu Fransız ekibinin uzun transfer listesinde Anderson Talisca da yer alıyor. (Fotomaç)

        24

        Galatasaray, yeni sezonu erken açacak olmasının da etkisiyle transfer için kolları sıvarken her geçen gün listesine yeni bir isim eklenmeye devam ediyor. Menajerler tarafından önerilen Federico Dionisi'yle de pazarlıklar başladı. İtalyan Il Messaggero gazetesi, Avrupa turuna çıkan Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün'ün Frosinone'de oynayan İtalyan golcünün menajeri Roberto Ottaviani ile bir araya geldiğini yazdı. Gazete Cenk Ergün'ün Serie B'de gol krallığına oynayan 29 yaşındaki Federico Dionisi'yi çok beğendiğini söylediğini ve yıllık 2.5 milyon Euro ücret teklif edildiğini yazdı.

        25

        Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek, gelecek sezon için 7-8 takviye yapacaklarını açıklarken Özbek'in bahsettiği isimlerden birisinin de Manchester City'de forma giyen Gael Clichy olduğu öğrenildi. Hakan ile yollarını ayırmaya hazırlanan sarı-kırmızılı ekibin, bonservisi elinde olması nedeniyle City ile yollarını ayırmaya hazırlanan Fransız yıldızı gündemine aldığı bildirildi. (Fotomaç)

        26

        Fenerbahçe'de Volkan Demirel ve Hasan Ali Kaldırım'la lig biter bitmez sözleşme imzalanacak. Demirel'le 1+1 yıllık, Hasan Ali ile de 3+1 yıllık yeni sözleşmeler yapılacak. Alınan karar ışığında sarı-lacivertli yönetim iki oyuncusunun sözleşmesini de TL üzerinde yenileyecek. Volkan Demirel'e de Hasan Ali'ye de yıllık 6.5 milyon TL ödenecek. (Fotospor)

        27

        Trabzonspor'a bu sezonu Schalke 04'te geçiren stoper oyuncu Holger Badstuber'i teklif edildi. Ersun Yanal'ın onay vermesi durumunda Alman sol stoperin şartlarının masaya yatırılacağı bildirildi. (Fotospor)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ