Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 10 kilo balina kusmuğu ele geçirildi! Değeri tam 2.5 milyon TL!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mezitli ilçesinde bir kişinin elindeki tarihi eserleri satmak için müşteri aradığını belirledi.

        ŞÜPHELİ BASKINLA GÖZALTINA ALINDI

        DHA'da yer alan habere göre şüphelinin kimliğini tespit eden ekipler, adresine baskın yaptı. İsmi açıklanmayan şüpheli, yakalanıp gözaltına alındı.

        KURU HALDE 10 KİLO BALİNA KUSMUĞU ELE GEÇİRİLDİ

        Evde yapılan aramada, kuru halde 10 kilo 200 gram balina kusmuğu (ambergris), 103 sikke, 1 heykelcik, 4 yüzük, 4 kolye ve 2 kemer ele geçirildi.

        REKLAM

        ZANLININ İFADESİ ALINACAK

        Tarihi eserler, incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şüpheli ise ifadesi alınmak üzere jandarma komutanlığına götürüldü.

        AMBERGRİS NEDİR?

        Balina kusmuğu (Ambergris) farklı sektörlerde kullanılan ve üretimi oldukça az olan bir madde olarak biliniyor. Balinanın ürettiği bu kısım özellikle koku sektöründe kullanılıyor. Ambergris balinaların sindirim sistemlerinde üretilen katı, mumlu bir madde. Kayayı andırıyor.

        SİYAH YA DA GRİ RENKTE OLUYOR

        Rengi siyah veya gri olabilen yanıcı ve çok değerli ve balinanın sindirim sisteminde üretilen bu madde, sivri ve sert cisimlerin bağırsaklarda kaymasını sağlıyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Alper Uruş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ