Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 13 Haziran 2020 Koronavirüs Türkiye tablosu açıklandı! Türkiye Coronavirüs vaka sayısı, hayatını kaybedenler

        Koronavirüs Türkiye vaka ve ölü sayısı kaç? Corona Türkiye tablosu son durum nasıl? soruları tüm vatandaşların gündeminde. Koronavirüs tablosu Sağlık Bakanı Koca tarafından günlük olarak açıklanıyor. Bakan Koca'nın bu akşam açıkladığı tabloya göre, 13 Haziran'da yeni vaka sayısı 1459 olurken, toplam vaka sayısı 176 677 bin. Son Türkiye koronavirüs tablosu ve vaka sayısı haberimizde.

        13 HAZİRAN CORONA VİRÜS TABLOSU, VAKA SAYISI

        13 Haziran Coronavirüs tablosu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bu akşam resmi Twitter hesabı üzerinden duyuruldu. Bakan Koca "Vaka sayısındaki artış, tedbirlere uymayanları uyarıyor. Giderek, hepimizi." dedi.

        REKLAM

        4 BİN 792 CORONA VİRÜS HASTASI HAYATINI KAYBETTİ, TOPLAM VAKA SAYISI 176 BİN 677

        Bakan Koca'nın açıkladığı covid19.saglik.gov.tr'deki son koronavirüs tablosuna göre, bugün yapılan 45 bin 92 testten 1459'u pozitif çıktı, 14 hasta da hayatını kaybetti. Toplam hasta sayısı 176 bin 677 oldu. Toplamda 4 bin 792 hasta koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Yoğun bakımdaki hasta sayısı 684, entübe edilmiş hasta sayısı 284 oldu. 150 bin 87 hasta da iyileşti.

        CORONA VİRÜS HARİTASINDA SON DURUM İÇİN TIKLAYIN

        PROF. DR. ATEŞ KARA KORONAVİRÜS AŞISI İÇİN TARİH VERDİ

        Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Kovid-19'a karşı birçok ülkenin yanı sıra Türkiye'nin de yürüttüğü aşı çalışmalarıyla ilgili olarak, Habertürk'ten Fatmanur Boylu'ya çok önemli açıklamalarda bulundu.

        Aşı üretimine en yakın üç ülkenin ABD, İngiltere ve Çin olduğuna dikkat çekti. Kara, üç ülke arasında İngiltere’nin süreci daha hızlı ve dikkat çekici şekilde yürüttüğünü belirtti. Kara, “İngiltere’de Oxford grubunun çalışmaları süreci önde götürüyor. ABD’de biyoteknoloji firması Moderna da çalışmalar hızla ilerliyor. Veriler çok net değil ancak Çin’deki çalışmaların da klinik çalışma düzeyine geldiğini biliyoruz” diye anlattı.

        Kara, İngiltere’nin kovid-19 aşısıyla ilgili süreci Kasım ayında, ABD’nin ise Şubat ayında tamamlamasını beklediklerini belirtti. Kara, “Tüm bu süreç ve öngörüler, çalışmaların olumlu şekilde devam etmesiyle tahmin edilen ifadeler” dedi. Kara, ingiltere’nin üreteceği aşıların sayısının da kısıtlı olacağına dikkat çekti.

        Koronavirüs ailesindeki diğer virüs gruplarının incelenmesi doğrultusunda aşının etkisini değerlendiren Kara, “Aşı, hastalıktan korunmada sanki bir yıl ya da 6-8 ay koruyacak kadar gibi görünüyor. Bunun anlamı şu; böyle bir aşı büyük olasılıkla her yıl yapmak gerekecek” diye konuştu.

        Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'ın koronavirüs aşısı ile ilgili açıklamalarının tamamını aşağıdaki bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz.

         Prof. Dr. Ateş Kara'dan aşı için öngörü tarihi!
        Prof. Dr. Ateş Kara'dan aşı için öngörü tarihi! Haberi Görüntüle
        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ