Uluslararası Çay Günü ilk kez 15 Aralık 2005 yılında Delhi'de kutlandı. O günden bu yana, dünyada özellikle çay üreten Çin, Bangladeş, Hindistan, Endonezya, Kenya, Malezya, Malavi, Nepal, Sri Lanka, Tanzanya, Uganda ve Vietnam'da kutlanıyor. Uluslararası Çay Günü'nün amacı; otoritelerin ve halkın dikkatini, uluslararası çay pazarında yaşanan sorunlara, ayrıca çay plantasyonları ve işleme işletmelerinde yer alan işçilerin durumuna çekmektedir. Ayrıca kutlamanın organizatörleri, diğer endüstriyel devlerle rekabete dayanmayan siyah ve yeşil çay üretip satan küçük firmalardaki durumun iyileştirilmesi amacını da sürdürüyorlar.
2005 yılında Asya ve Afrika'daki sendikalar, küçük çay üreticileri ve sivil toplum örgütleri tarafından, küçük çay üreticileri için işçi ücretleri ve adil fiyatlar konusundaki meseleleri ele almak üzere başlatıldı. Yeni Delhi'deki Çay Konferansı, düzensiz rekabet, arazi mülkiyeti, güvenlik düzenlemeleri, kadınların hakları, sosyal güvenlik ve yaşama ücretlerini düzenlemeye yardımcı olmak için işçilerin ve küçük üreticilerin hakları konusunda bir Deklarasyon ile çıktı. Başka bir organizasyon olan Hindistan Çay Kurulu, BM Gıda ve Tarım Örgütü'ne resmi tatil olma ümidiyle Çay Günü'nü önerdi.
Çay endüstrisi, dünyadaki milyonlarca insanı sabahları çay bardağı ile sağlar. Hindistan'ın en büyük çay üreticilerinden biri, çayların toplumlarında ve ticaret için bir meta olarak önemini kabul etmektedir. Bununla birlikte, çay endüstrisindeki çalışanların çalışma koşullarının çoğu hala çok fazla gelişme gerektirmektedir.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.