Falezleri oydular: 5 yıldızlı oteldeki gizli tünele inceleme
Antalya'da 5 yıldızlı otelin, konaklayan müşterilerinin denize ulaşımını sağlamak için kentin en önemli doğal değerlerinden falezlere yaptığı gizli tünellerle ilgili inceleme başlatıldı.
ABONE OLAntalya'da Muratpaşa ilçesi sınırlarında bulunan 5 yıldızlı iki otelin tesislerinde konaklayan müşterilerinin denize ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla sit alanı içerisinde bulunan falezlerde açtığı gizli tünellerle ilgili inceleme başlatıldı.
Tünellerin 2014 ve 2024 yıllarında iki kez Muratpaşa Belediyesi tarafından mühürlenerek kapatıldığı, belediyenin konuyla ilgili bölgede gerekli incelemeleri yapacağı öğrenildi.
Tünellerin yıllardır birçok kesim tarafından bilindiğini ancak otellerde konaklayan misafirler tarafından görüntülerin internette paylaşılmasının ardından ortaya çıktığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Nihat Dipova, "Antalyalılar ve turistler falezlerden denize girmek istiyor. Bunun sağlanması içinde merdiven, asansör veya tünel yapmak lazım. Sadece tüneller değil, asansörlerde hem görsel kirlilik açısından hem de doğaya verdiği zarar açısından çok masum değildir. Bu tünel konusu Antalya'da birçok kişi biliyor ama asıl görüntülerin ortaya çıkması otel misafirlerinin müşterilerinin görüntüler çekip bunu internette paylaşmaları sonucu ortaya çıktı. Tüm ayrıntıları ve detayları ile Antalyalılar bunu görmüş oldu." dedi.