Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA HABERİ | ABD'li uydu şirketi Maxar paylaştı: Türkiye'yi sarsan depremlerin yarattığı yıkım uydudan görüntülendi - Güncel haberler
        1

        Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'nin en az 10 ilinde ciddi şekilde hissedildi.

        2

        ABD'li uydu şirketi Maxar Technologies, Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından Antakya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep'te yaşanan yıkımın görüntülerini paylaştı.

        3

        Bu şehirlerin depremlerden önceki ve sonraki görüntüleri paylaşıldı.

        4

        Görüntüler, Antakya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep'teki büyük yıkımı gözler önüne serdi.

        5

        Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde insansız hava aracı (İHA), dron ve Göktürk uydu görüntüleri ile dijital şehir ikizi görüntüleri karşılaştırılarak binalarda ön hasar tespit çalışmalarının yürütüldüğü bildirildi.

        6

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü koordinasyon merkezinden yürütülen çalışmalar kapsamında 81 ilde tamamlanan 3 boyutlu dijital şehir ikizi teknolojisiyle elde edilen görüntüler ve koordinat bilgileri, depremde hasar gören 10 ilde 12 İHA, dronlar ve uyduların aldığı görüntülerle karşılaştırılarak hasar tespit çalışmaları yapıldığı kaydedildi.

        7

        Dijital şehir ikizi teknolojisiyle hasar gören binaların kadastro ve Mekansal Adres Kayıt Sistemindeki (MAKS) numarataj ve nüfus verileri ile sisteme eklenen ihbar verilerinin eşleştirilerek ATLAS sistemine entegre edildiği ve bu sayede yıkık binalarda ikamet eden kişi sayısına depremde görevli tüm ekiplerin kullanımına açıldığı belirtildi.

        8
        9
        16
        17
        Haberi Hazırlayan: Merve Elmacı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ