Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Aç karnına tüketilmemesi gereken besinler! Hangi yiyecekler aç karnına yenmemeli? Sağlıklı diyerek yediğiniz besinler kabusunuz olmasın!
        1

        KAHVE

        Kahve, aç karnına içtiğinizde midenizin daha fazla asit üretmesine neden olur, bu da mide astarınızdaki iltihaplanma miktarını artırabilir. Ayrıca rahatsızlık, şişkinlik ve mide bulantısına neden olabilir.

        2

        PORTAKAL VE MANDALİNA

        Aç karnına portakal ve mandalina tüketmek, asitli yapılarından dolayı midede gastrit veya alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

        3

        ÇİĞ SEBZELER

        Sebze sağlıklı olsa da Brüksel lahanası, brokoli veya karnabahar gibi çiğ sebzelerin sindirimi zordur; gaza ve şişkinliğe neden olabilir. Lif açısından zengin olmaları sindirimi özellikle zorlaştırabilir ve boş midenize performans göstermesi için fazladan baskı uygulayabilir.

        4

        BAHARATLI YİYECEKLER

        Kişi aç olduğu zaman, mide yemek beklentisiyle mide asidini artırır. Baharatlı yiyecekler ise artan asitle ters etkileşime girerek mide astarını tahriş edebilir.

        5

        KIRMIZI ET

        Kırmızı et, yüksek bir protein kaynağıdır ve proteinlerin sindirilmesi oldukça uzun bir zaman alır. Bu nedenle kırmızı et yemek, mideyi daha fazla çalışması için zorlamaktır. Kırmızı etten önce hafif bir salata veya çorba tercih edilebilir.

        6

        AVOKADO

        Bu yiyecek sizin için yasak bölge olmalıdır çünkü avokado, vücudunuzun kan şekerini normale döndürmek için ihtiyaç duyduğu kadar fazla şeker sunmaz ve yağ içeriği çok yavaş sindirilir.