Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde, AOSB Akademi tarafından gerçekleştirilen "ARGE Teknoloji Yönetimi" programı kapsamında, TUBİTAK Ulaştırma Savunma Enerji ve Tekstil Teknolojileri Grubu Bilimsel Programı Sorumlusu Yılmaz Burak Kaya tarafından söyleşi gerçekleştirildi.

        Kamu Kampüsü’nde, 2 grup halinde, 4 gün süren program kapsamındaki söyleşide; TUBİTAK Ulaştırma Savunma Enerji ve Tekstil Teknolojileri Grubu Bilimsel Programı Sorumlusu Yılmaz Burak programın önemine dikkat çekerek, “Firmalarda ArGe yönetimi altyapısını güçlendirmeyi, daha sistematik bir hale getirmeyi, ArGe ve inovasyon alanlarındaki gelişmeleri izleyebilme, uygulama ve liderlik yapabilme yeteneğini kazandıran” ArGe Yönetimi Programının amaçlarını anlattığı söyleşide, AR GE’nin önemine de vurgu yaptı.

        Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın (TEYDEB), ülke genelinde özel sektör kuruluşlarının araştırmateknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklediğini belirten Yılmaz Burak Kaya, “TEYDEB; girişimcilik ve üniversite sanayi iş birliğini desteklemek, Türk sanayisinin araştırmateknoloji geliştirme yeteneğinin, yenilikçi kültürünün ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur. Bu amaç doğrultusunda destek programları tasarlamakta ve yürütmektedir” dedi.

        Kaya, KOBİ’ler ve büyük şirketler için destekler, teknogirişim destekleri ile teknoloji ve yenilik destek programları hakkında bilgi veren Kaya, 1995 2018 yılları arasında, 39 bin 166 proje başvurusu alındığını, 20 bin 737 projenin desteklendiğini, 9 milyar TL destek sağlandığını, AR GE hacminin ise 16,3 milyar TL olduğunu ifade etti.

        Kaya, sanayiciler ve çalışanlarının katılımı ile AOSB Ceyhan Salonu’nda düzenlenen söyleşinin sonunda, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler