Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Zanaatkarlar Çarşısı'nda ahşap oymacılık ve metal işlemeciliği yapan babası Hayati Ünsal ile birlikte çalışan Yavuz Ünsal, farklı bir çalışma yapmak istedi ve Sivas'ın simgeleri arasında yer alan Kangal köpeğinin ahşap heykelini yapmaya karar verdi.

Ladin ağacı kullanan Ünsal, yaklaşık 1 yıllık çalışmasının ardından bire bir boyutlarda ahşap Kangal köpeği heykelini tamamladı. Dükkanda sergilenen ahşap heykel müşterilerden de yoğun ilgi gördü.

"TASMASI DA EL YAPIMI"

Kangal köpeğinin Sivas'ın simgelerinden biri olması nedeniyle böyle bir heykel yapmaya karar verdiğini belirten Yavuz Ünsal, "Bu Kangal köpeği komple ahşaptan yapıldı. Tamamen geleneksel ahşap oyma sanatı ile işlenmesi ve elde boyanmasıyla, el işçiliği ile yaptık.

Sivaslı olduğumuz için Sivas'ı simgelemesi adına Kangal köpeğini çalıştık. Babamla bir gün 'Kangal köpeği yapabilir miyiz, yapamaz mıyız?' diye düşünürken bir tablo yaptık. Tablodan sonra gerçek Kangal köpeği boyutlarında çıkartabilir miyiz, diye iddialaşma sonucunda başladık.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ