Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Akıllara durgunluk veren en ilginç 9 hamilelik: Dünya rekoru kıran anneler
        1

        Ocak 1987'de Anna Bates, Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na göre şimdiye kadar kaydedilen en uzun bebeği doğurdu. Bebek doğduğunda 71 santim ve 10 kiloydu.

        Bebeğin, anne ve babası da uzun insanlardı. Anne 2 metre 41 santim, baba ise 2 metre 36 santimdi. Ne var ki bebek, doğduktan 11 saat sonra yaşamını yitirdi.

        2

        Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na giren diğer bir bebek ise "en kısa" unvanını taşıyor. Nisa Juarez, 20 Temmuz 2002'de 108 gün erken doğduğunda sadece 24 santim ve 320 gramdı.

        3

        Guinness Dünya Rekorları'na göre, 18. yüzyılda Rusya'nın Şuya kentinde yaşayan köylü bir kadın, yaşamı boyunca 69 bebek doğurdu.

        Anne, 16 çift ikiz, yedi set üçüz ve dört set dördüz doğurdu. Böylece kadın, 69 kez doğum yapmak zorunda kalmadı.

        İnanılmaz anne, aynı zamanda bir anneden doğan en çok ikiz ve dördüz setinin rekorunu elinde tutuyor.

        4

        Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na göre; hayatta kalan en prematüre bebek rekoru, anne karnında sadece 21 hafta kalan Curtis Means'e ait. Curtis, doğduğunda 420 gramdı ve hayatta kalma şansı yüzde 1'di. Ancak şu an kendisi hayatta ve sağlıklı.

        5

        Aynı rekoru paylaşan ikiz bebekler, Keeley ve Kambry Ewoldt ise anne karnında sadece 22 hafta geçirdi. Bebekler ilk dünyaya geldiğinde biri 490 gram diğeri ise 379 gramdı.

        6

        5 Temmuz 1978'de anne Lesley Brown'dan dünyaya gelen Louise Brown, ilk tüp bebek olma unvanını taşıyor.

        7

        2021'de Halima Cissé adlı Malili bir kadın, tek hamilelikten dokuz bebek doğurdu. Başlangıçta yedi bebek taşıdığı düşünülen Cissé, 6 Mayıs 2021'de 30 haftalık bir gebeliğin ardından dokuz bebeğini de sezaryenle başarıyla doğurarak dünya rekoru kırdı.

        8

        Bir klinikte tedavi görmek için yaşı hakkında yalan söyleyen Maria del Carmen Bousada Lara, çocukları olduktan sonra gerçekleri itiraf etti.

        Kadın, tedaviye başladığında 55 yaşındaydı ve çocuğunu dünyaya getirdiğinde ise neredeyse 67 yaşındaydı. Bu da onu doğum yapan en yaşlı anne olarak, dünya tarihine geçirdi.

        9

        1992 yılında dondurulan embriyolar, tam 30 sene sonra bir çift tarafından kullanıldı. Lydia ve Timothy isimli ikizler, yeni doğmalarına rağmen 30 yaşındaydı.

        Kaynak: Live Science

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ