Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Alec Baldwin 'kasıtsız insan öldürmek' suçlamasıyla yargılanacak - Son dakika magazin haberleri
        1

        Alec Baldwin, Ekim 2021'de ABD'nin New Mexico eyaletinde, Santa Fe yakınlarındaki film setinde 'Rust' filminin çekimleri sırasında rolüne çalışıyordu. Oyuncu, bu sırada içinde gerçek mermi olduğunu bilmediğini söylediği, sahnede kullanılacak silahı ateşlemişti. Merminin isabet ettiği Halyna Hutchins, hayatını kaybetmişti.

        2

        'KASITSIZ İNSAN ÖLDÜRMEK' SUÇLAMASIYLA YARGILANACAKLAR

        BBC Türkçe'nin aktardığına göre; Baldwin ve setin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed, görüntü yönetmeni Hutchins'in ölümüyle ilgili "kasıtsız insan öldürmek" suçlamasıyla yargılanacak. İki ismin de avukatları bu suçlamaya mahkemede karşı çıkacaklarını açıkladı.

        3

        "HERKES ADALETİ HAK EDER"

        Perşembe günü, Santa Fe Bölge Mahkemesi Savcısı Mary Carmack-Altwies, suçlamaların bu ayın sonunda kayda geçirileceğini ve ardından yargılamanın resmen başlayacağını duyurdu.

        Savcı, "Aktör ve prodüktör Alec Baldwin ile silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed, kasıtsız insan öldürme suçlamalarından yargılanacak. Bunun için yeterli kanıt olduğu sonucuna vardım. Bana göre hiçkimse hukuktan üstün değildir ve herkes adaleti hak eder" dedi.

        İki isim de eğer suçlu bulunursa 18 aya kadar hapis cezası ve 5 bin dolar para cezasına mahkum edilebilir. Savcıların açıklamasına göre iki ismin de davasında jüri üyeleri görev yapacak.

        4

        Filmin yönetmeni Joel Souza da olayda yaralanmıştı ancak savcılar, bu yaralanmayla ilgili herhangi bir suçlama olmadığını ve dava açılmayacağını söyledi.

        Hutchins'in eşi Matthew, suçlamaları ve yargı sürecini desteklediğini açıkladı. Matthwes, "New Mexico'da hiçkimsenin hukuktan daha üstün olmadığını bilmek aile için bir teselli olmuştur" dedi.

        5

        "BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI PROFESYONELLERE GÜVENDİ"

        Baldwin'in avukatı Luke Nikas ise bu karar için, "Yargının korkunç bir başarısızlığı" ifadelerini kullandı. Nikas, "Baldwin'in silahta ya da film setindeki herhangi bir yerde gerçek mermi olduğunu düşünmesi için hiçbir sebep yoktu. Birlikte çalıştığı profesyonellere güvendi. Bu kişiler de kendisine silahta gerçek mermi olmadığı konusunda garanti vermişti. Bu suçlamaya karşı savaşacağız ve kazanacağız" şeklinde konuştu.

        6

        "O SUÇU İŞLEMEDİ"

        Gutierrez-Reed'in avukatı Todd Bullion da, "Kararın kusurlu bir soruşturma ve gerçekte olanların yanlış şekilde değerlendirilmesinin bir sonucu olduğunu" ifade etti. Bullion, "Hannah bu trajik kazayla ilgili son derece duygusal ve üzgün, hep de öyleydi ama kasıtsız insan öldürme suçu işlemedi" açıklamasında bulundu.

        7

        "SİLAHIN DOLU OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

        Baldwin, olayın ardından yaptığı açıklamada silahın yanlışlıkla ateş aldığını söylemişti. Aktör, tetiği çekmediğini ve silahın dolu olduğundan da haberdar olmadığını belirtmişti.

        8

        UZLAŞMAYA VARILMIŞTI

        64 yaşındaki Alec Baldwin ile film yapım şirketi, geçen yıl ekim ayında miktarını açıklamadıkları bir tazminat karşılığında Hutchins'in ailesiyle uzlaşmaya varmıştı.

        Uzlaşma, Hutchins'in eşinin "taksirli insan öldürme" suçuyla bir dava açmasının ve film endüstrisinde uyulması gereken standartların ihlâl edildiğini iddia etmesinin ardından gelmişti.

        9

        "BİRİLERİNE SUÇ YÜKLEMEK NİYETİNDE DEĞİLİM"

        Kararın ardından açıklama yapan Matthew Hutchins, "Hepimiz Halyna'nın ölümünün korkunç bir kaza olduğuna inanıyoruz. Karşılıklı suçlamalar yapma veya birilerine suç yüklemek niyetinde değilim" ifadelerini kullanmıştı.

        Filmin çekimlerinin bu yıl yeniden başlaması kararı da verilmişti. Bu kez sorumlu yapımcı koltuğunda Matthew Hutchins'in oturması üzerinde de uzlaşmaya varıldı.

        Fotoğraflar: AP, AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ