Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA HABERLERİ! Almanya Başbakanı Angela Merkel: Benim hatam, beni affedin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüs tedbirlerinin uzatıldığını duyurmasından ardından federal bölge yetkililerine acil bir toplantı çağrısında bulundu. Merkel, 1-5 Nisan tarihlerinde kutlanacak Paskalya Bayramı için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede kapsamında alınması planlanan tedbirlere gelen yoğun eleştiriler üzerine geri adım attı.

        PASKALYA TATİLİ KARARINI 'HATA' OLARAK DEĞERLENDİRDİ

        Merkel, başkent Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, 22 Mart Pazartesi günü eyalet başbakanlarıyla yaptığı toplantıda, Paskalya Bayramı'na ilişkin alınan kararları durdurduğunu söyledi.

        Bu kararların, salgının üçüncü dalgasında iyi niyetle alındığını belirten Merkel, Paskalya Bayramı kapsamında alınan tatil kararını "hata" olarak nitelendirdi.

        Merkel "Paskalya'da koronavirüs yasakları getirmek tamamen iyi niyetle alınmış bir karardı. Amacım üçüncü dalgayı kırmaktı, bu yanlış sadece benim hatam. Beni affedin." dedi

        Merkel, kararların uygulanmayacağına ilişkin bugün eyalet başbakanlarını ve Federal Meclis’teki partilerin grup başkanlarını bilgilendirdiğini ifade etti.

        Kovid-19’un mutasyon türlerinden dolayı üçüncü dalganın içinde bulunulduğunu vurgulayan Merkel, “Koronavirüsün daha ölümcül ve daha bulaşıcı mutasyonları ile üçüncü dalgayı, davranışlarıyla yavaşlatmaya ve durdurmaya katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

         Salgının kontrolden çıktığı iki ülke!
        Salgının kontrolden çıktığı iki ülke! Haberi Görüntüle

        2 GÜN TATİL OLARAK BELİRLENMİŞTİ

        Reuters'ın aktardığı habere göre, Merkel'in acil toplantısının gündemi Paskalya Bayramı'nda uygulanacak tedbirlerin olacağı belirtilmişti.

        Geçtiğimiz günlerde koronavirüs kısıtlamalarının 18 Nisan'a kadar uzatıldığını duyuran Merkel, Paskalya Bayramı kapsamında uygulanacak tedbirleri de açıklamıştı. Temasların azaltılması amacıyla kısıtlamaların getirilmesinin kararlaştırıldığına işaret edilerek, 1 ve 3 Nisan'ın bir defaya mahsus "tatil günü" olarak tanımlanacağı ifade edilmişti. Paskalya Bayramı vesilesiyle 2 Nisan Cuma ve 5 Nisan Pazartesi daha önce tatil günü olarak belirlenmişti.

        Böylelikle 1-5 Nisan'da evde kalma prensibinin geçerli olacağına işaret edilen açıklamada, bu dönemde en fazla iki hane halkının bir araya gelmesine izin verileceği ancak toplanan kişilerin sayısının 5 ile sınırlandırılacağı, 14 yaş altındaki çocukların bu sınırlama kapsamına alınmayacağı aktarılmıştı.

        REKLAM

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Henüz virüsü yenemedik, peşimizi bırakmıyor." ifadelerini kullanmıştı.

        Merkel, Almanya’da salgındaki durumun çok ciddi olduğunu vurgulayarak, İngiltere’de ilk kez görülen Kovid-19’un mutasyona uğramış tehlikeli türünün Almanya’da yayıldığını, yeni vaka sayılarının hızla arttığını ve yoğun bakımdaki yatakların yeniden dolmaya başladığını belirtmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ