Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika kayıp haberi: Altı kişi kaçırdı! 3 haftadır haber yok

        Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, geçen yılliseyi bitiren Z. E. (17), bu yıl üniversite sınavlarına hazırlanmak için ablası H. E.ile birlikte bir dershaneye kaydoldu. Üniversite eğitimi almayı çok isteyen Z. E., yaklaşık 6 ay boyunca derslerini ihmal etmedi. 18’ine girmesine az bir zaman kalan Z. E., iddiaya göre 21 gün önce dershanesinin önüne gelen 6 kişi tarafından kaçırıldı.

        "3 KADIN VE 3 ERKEK KAÇIRDI" İDDİASI

        İHA'da yer alan habere göre aile, o günden beri çalmadık kapı bırakmamasına rağmen kızlarına bir türlü kavuşamadı. Kaçırıldıktan bir hafta sonra 3 ablası tarafından görülen Z. E.'nin bulunmasını isteyen aile, yetkililerden yardım bekliyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Z.'nin ağabeyi R. E., “Eğitim gördüğü dershane önünde aldığımız duyumlara göre, iki arabayla gelen 3 bayan ve 3 erkek tarafından kaçırıldı. 21 gündür haber alamıyoruz. Tüm kolluk kuvvetlerine söylememize rağmen hiçbir sonuca ulaşamadık. Bütün mercilere sesleniyorum, vicdan sahiplerine sesleniyorum gören, duyan veya herhangi bir şey bilen varsa Allah rızası için bir an önce bunun bize ulaştırılmasını rica ediyorum” dedi.

        REKLAM

        "EVET DE HAYIR DA DESENİZ, BU İŞ BİTTİ"

        Kız kardeşinin kimler tarafından kaçırıldığını bildiklerini kaydeden R. E., şöyle konuştu:“Bundan 13 gün önce, kardeşimin kaçırılmasından 8 gün sonra elçi eşliğinde 3 kız kardeşim kaçıranlarla görüştü. Bizim bir şartımız vardı, odada kimse olmadan kız kardeşimizle görüşmek istedik. Eğer kendi rızası ile gitmişse bu konuyu kapatacaktık ama değilse alıp gelecektik. Ne yazık ki bizi oyuna getirdiler, 8-10 adam kardeşimin başında durmuş kıza dayatmalarla konuşturmaya çalıştılar. Evet desen de hayır desen de bu olay bitmiştir dediler. Bunu emniyete, savcılığa bildirdim, gereğinin yapılmasını, kız kardeşimin bulunmasını ve bize teslim edilmesini istiyorum. Kız kardeşimizin nerede olduğunu bilmiyoruz, haber alamıyoruz, ölümü sağ mı ondan bile şüpheliyiz artık.”

        "KARDEŞİM SENİ SUÇLAMIYORUM"

        Z. E.'nin ablası A. B. ise Z.'nin zorla kaçırıldığını ve onu gördüklerinde şok geçirdiklerini söyledi. Abla, “Neredesin? Bizi duymuyor musun, biz senin zorla kaçırıldığını biliyoruz. Ben senin yanına geldim, bütün her şeyi gördüm, kardeşim ben seni suçlamıyorum, ne zaman gelirsen kapım sana açıktır, yeter ki gel” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ