Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA)AMASYA'da bahçıvan Halil İnci (45), dik yamaçtaki bahçede ulaşamadığı çimleri biçmek için bulunduğu yerden elektrikli kablo bağladığı çim biçme makinesiyle, bahçeye girmeden çimleri biçiyor. İnci, "Görenler 'balık tutar gibi çim biçiyor' diyor. Çözüm üretmek bizim işimiz" dedi.

        Kentte özel bir işletmenin çevre düzenlemesi ve bahçe işlerini yürüten bahçıvan Halil İnci, dik yamaç ve eğimli arazideki çimleri biçmede yaşadığı zorluk üzerine, kendine özgü yöntem geliştirdi. İnci, çim biçme makinesinin açma butonu sabitleyip, çalışır hale getirdi. Bulunduğu yerden elektrikli kabloyu bağladığı makineyle, eğimli araziye girmekten kurtulan İnci, bu yöntemle çimleri biçiyor.

        `ÇÖZÜM ÜRETMEK İŞİMİZ´

        Eğimli bahçeye girmeden geliştirdiği yöntemle, çimleri kısa sürede biçtiğini ve zamandan tasarruf ettiğini söyleyen Halil İnci, "Görenler şaşırıp 'balık tutar gibi çim biçiyor' diyor. Eğimli bir arazi olan bu bölgede kendi geliştirdiğim teknikle bu işlemi yapıyorum. Rampa bir yer olduğu için elektrikli kablo yardımı ile makineyi aşağıya salıp, daha sonra tekrar yukarı çekerek, çim biçme işlemini gerçekleştiriyoruz. 3 dönüm genişliğinde olan alanı bir gün içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz. Zor noktalarda işlerimizi kolaylaştırmak için çözüm üretmek bizim işimiz" dedi. DHA-Gündem Türkiye-Amasya / Merkez Sinan HARMANCI

        2020-08-28 12:10:31

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler