Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara'da "Sembollerin İzinde: Semerkand" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

        Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Şahin, tarafından Ulucanlar Cezaevi Yerleşkesi Sanat Sokağı Sergi Salonu'nda açılan sergi, bir hafta açık kalacak.

        Şahin, AA muhabirine, 3. kişisel sergisinin sanatseverlerce büyük bir ilgiyle karşılandığını belirterek, şunları söyledi:

        ‘’UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Registan Meydanı, Emir Timur Türbesi, Bibi-Hanım Camii ve Türbesi gibi Semerkand'ın önemli yapılarının etkileyici fotoğraflarını bir araya getirdim. Sergide ziyaretçilerime Semerkand'ın zengin tarihini ve kültürel mirasını görme imkanını sundum. Sergide sembolik mekanlarına odaklanırken Semerkand'ın, tarihi önemini ve görsel etkileyiciliklerini de ön plana çıkarmaya çalıştım. Semerkand'a olan derin hayranlığım ve bu büyülü şehirdeki sembolik yapıların etkisiyle bu sergiyi hazırladım."

        Şahin, sergide 22 ayrı eserin fotoğrafının bulunduğunu sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler