IFWE'den Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü açıklaması
Kadınların Güçlendirilmesi Girişimi Derneği (IFWE) Başkanı Fulya Pınar Özcan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açıklama yaptı.
Kadınların Güçlendirilmesi Girişimi Derneği (IFWE) Başkanı Fulya Pınar Özcan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açıklama yaptı.
Özcan, yazılı açıklamasında, kadınların korunmaya değil, güçlenmeye ihtiyacı olduğunu belirtti.
Dernek olarak bu alanda var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Özcan, fabrikalarda, atölyelerde ve sendikalarda kadınların sesini yükseltebilmesi, şiddet ve tacizi önlemek için eğitimler düzenlediklerini, dayanışma ağları ve güvenli mekanizmalar kurduklarını aktardı.
Özcan, "Biz emeğin olduğu her yerde kadınların sesini yükseltmeye, güvenli işyerleri kurmaya, dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.